ACTUALITAT

Entra en vigor l'obligatorietat de la e-factura

Amb l'arribada de la Llei Crea i Crece s'espera que entre el 2023 i el 2024 ho sigui per a totes les relacions entre empreses públiques o privades.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

La nova llei Crea i

entrarà en vigor el pròxim 19 d'octubre on serà obligatòria la factura electrònica entre empreses (inclosos els autònoms). Què és aquesta factura electrònica i com funciona aquesta nova llei?

els dubtes el CEO de

És obligatorietat de la factura electrònica (que fins ara només era obligatori entre les relacions que tenien els autònoms i empreses amb les administracions públiques) en tota aquella facturació que hi hagi entre empreses.

Aquesta llei el que pretén és impulsar la digitalització d'autònoms i empreses.

- Per a què servirà?

Per generar una factura electrònica en un format en concret per poder automatitzar la gestió de les factures i, per tant, estalviar temps, evitar morositats, és a dir, guanyar temps i diners per focalitzar-se i fer funcional el seu negoci.

No podem negar que encara hi haurà més control, però ens hem de concentrar més en el fet que encara estem utilitzant el paper i la sostenibilitat també és un dels valors que estem demanant a la societat.

Les dates exactes encara no estan del tot clares, però sí que s'ha aprovat la llei Crea i

i a partir d'ara s'haurà de desenvolupar la part més normativa que es farà durant els pròxims mesos. A partir d'aquí hi ha uns terminis dotze mesos després de l'aprovació formal del desenvolupament reglamentari per poder aplicar a aquelles empreses que facturin més de 18 milions d'euros i un termini de vint-i-quatre mesos des d'aquesta aprovació per tota la resta d'autònoms i empreses que facturin menys.