23-6-20

L'Hospital de Mataró estudiarà els problemes per empassar dels pacients de la Covid-19

Els investigadors sospiten que, a part del tractament hospitalari, per exemple, amb respiradors, el virus també afecta els nervis que ajuden a empassar

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

L’Hospital de Mataró estudiarà per què molts pacients amb coronavirus tenen dificultats per empassar.

L’Hospital de Mataró estudiarà per què la meitat dels pacients ingressats amb coronavirus tenen dificultats per empassar. De fet, tres de cada quatre tenen risc de problemes nutricionals. Per això, el centre farà un seguiment de 200 persones.

Els investigadors sospiten que, a part del tractament hospitalari, per exemple, amb respiradors, el virus també afecta els nervis que ajuden a empassar, segons el director de la investigació, Pere Clavé.

Els pacients amb disfàgia pel covid són 10 anys més joves que els que la pateixen per altres causes com l’ictus o la pneumònia. A més, temen que es recuperin de manera més lenta.

Aquest i altres temes pròxims pots sentir-los cada dia de 12.20 a 13 hores a 'Herrera a Cope Catalunya i Andorra'. Les històries més humanes que succeeixen a Catalunya són ampliades amb les veus dels seus protagonistes en les franges locals de la Cadena COPE a Catalunya. Si el teu horari d'escoltar ràdio és a partir de les 13 i fins a les 14 hores no et perdis 'Migdia Cope Catalunya i Andorra'.Un temps de ràdio en directe amb les millors entrevistes musicals dels artistes que triomfen o els escriptors que presenten les seves últimes novetats literàries. No mancada mai la ultima hora informativa comptada de manera àgil i ràpida .Un avanç de les notícies esportives que s'ampliaran a les 15.05 hores en 'Esports COPE' o el temps i la mobilitat en les carreteres catalanes. Recorda, de 12.20 a 14 hores, escolta COPE Catalunya i Andorra.

Recorda que tambè pots seguir o recuperar el programes de Cope Catalunya i Andorra a les xarxes socials @copecatalunya .