PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 03 de gener del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-El valor de la joguina senzilla

Quan un nen juga, fa alguna cosa més a entretenir-se. El joc és una de les principals vies a través de les que adquireixen les competències que han de desenvolupar: emocionals, comunicatives, motrius o de raonament. Bàsicament, “els nens aprenen jugant”, afirma la professora de Psicologia del Desenvolupament de la Universitat Abat Oliba CEU, Clara Valls, a Migdia a COPE Catalunya.

Des d'aquesta perspectiva, un factor important és que el joc deixi marge al fet que la imaginació del nen jugui un paper, sobretot en el cas dels més petits. Per aquest motiu, a l'hora de triar joguines per Nadal, Valls recomana l'opció per la joguina senzilla.

I és que la imaginació del nen es veu afavorida quan “percep que està en un entorn en el qual se li permet expressar-se, decidir quin material pren i com ho utilitza. Per aquest motiu, les joguines que permeten moltes possibilitats d'ús, promouran més la imaginació”.

-En quins països se celebra el ‘Dia de Reis’?

La tradició d'aquesta festivitat podem trobar que on més se celebra de tot el planeta és a Espanya, sent aquest el país que manté un major arrelament sobre els Reis Mags. En altres llocs com Bèlgica, Àustria, Polònia o Alemanya també existeix aquesta tradició i el fet de ser tan venerats a Centreeuropa és pel fet que en la Catedral de Colònia s'exhibeix una arqueta que conté les relíquies.

-El tortell de reis solidari

Queden pocs dies per la nit més màgica de l'any, la nit dels reis mags d'orient i la pastisseria Rodellas de Sant Celoni ha llançat una campanya de tortells de reis solidaris a benefici de Fadis. Parlarem amb un dels pastissers, Jordi Rodellas.

- Quina previsió teniu per aquest any?

Hem pujat un 20% la previsió amb aquesta campanya i calculo que traurem uns 800 tortells.

- D'on surt la iniciativa de fer aquesta campanya solidària en benefici de Fadis del baix Montseny?

Fadis és una associació de nens que tenen problemes psicològics i de fet sempre col·laborem amb ells fent per exemple tallers de xocolata i moltes altres coses. Aquest any per exemple hi ha una noia que té síndrome de Down què està allà i què fa unes ceràmiques i dibuixos molt macos. Un dia vaig veure els seus reis de ceràmica i vaig decidir ficar-ho a les caixes dels tortells. A partir d'aquesta idea vaig decidir donar un tant per cent del dia 5 i 6 a l'associació de Fadis.

-"Les flors, a La Rambla" la defensa i promoció de les parades de flors a la Rambla

Un dels grans símbols de la rambla de Barcelona són les flors i per defensar i promoure les paradetes característiques de la ciutat s'ha llençat una campanya que es diu"Les flors, a La Rambla"la defensa i promoció de les parades de flors a la Rambla Parlarem d'aquest projecte amb el gerent d'amics de la rambla, Xavi Massip.

- Què passarà amb les parades de les flors de la rambla?

Ens agradaria que aquestes parades continuïn sent una de les icones i tradicions de Barcelona. Per aquest motiu des de fa un temps estem fent tot el possible per defensar-les i també per promocionar-les d'alguna manera perquè la gent de Barcelona se'n recordi que hi han aquestes parades i que poden comprar flors a la rambla. Perquè aquesta tradició continuï hem de donar suport entre tots.