PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 de febrer del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Els menors passen una mitjana de 730 hores connectats

La digitalització ha arribat, s'ha consolidat i ha canviat la manera de comunicar-se, l'oci, la dinàmica del treball i el sistema educatiu.

L'ús de la tecnologia i d'internet s'han disparat i, avui dia, és inconcebible pensar en una realitat allunyada de l'ús de les pantalles. El que semblava un fenomen transitori a causa de les necessitats marcades per la crisi sanitària, s'ha convertit en una nova manera d'interactuar amb el món.

Aquesta transformació ha provocat una híper-connectivitat permanent, la qual cosa es tradueix en massa temps dins de l'entorn digital.

-Les pluges d'aquests dies no basten

Les reserves d'aigua als embassaments de la conca del Segre estan per sota del que seria habitual en aquestes dates per l'escassetat de pluges durant l'hivern.

Rialb es troba al 43% de la seva capacitat, i Oliana al 55,46%. Aquestes reserves permetran al canals d'Urgell i Segarra-Garrigues començar amb normalitat, a mitjan març, la campanya de reg. Els regants confien en el desgel i en les pluges de la primavera per garantir la campanya i no haver de patir problemes de manca d'aigua a mesura que avanci l'estiu.

La sequera també s'està notant, especialment, en cultius herbacis ja sembrats. El Segarra-Garrigues està rebent moltes peticions per regar finques, mentre que el canal d'Urgell valorarà avançar uns dies l'inici de campanya.

-Quin és l'origen de la tórtora com a símbol de l'amor?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

-Un projecte d'inici de curs que no agrada a ningú

Arriben canvis pel curs vinent escolar. Tots els sindicats i el professorat no estan d'acord, un dels motius principals és la seva imposició i el poc diàleg unilateral, entre el govern, els pares i professorat. Parlarem amb el portaveu del sindicat de professors de secundària d'

,

Sorprèn la forma i el contingut, però si tenim en compte que cap conseller s'ha caracteritzat mai per El seu diàleg així que no ens hauria de sorprendre tant el fet més significatiu és l'avançament del curs, ens sembla una mesura estrictament de parador, és a dir, per dissimular altres problemes o tensions en el que estaria en aquest moment el departament. La veritat és que no és una mesura que s'executi per cap qüestió tècnica ni operativa més aviat tot el contrari.