PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 16 de febrer del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Filosofia desapareix de les optatives a l'ESO

La Plataforma en defensa d'una educació pública i de qualitat ha impulsat un manifest en contra de la proposta de nous currículums d'ESO i batxillerat plantejada pel Departament d'Educació.

El manifest, impulsat per professors de secundària i batxillerat, s'ha penjat a Change.org i suma més de 800 signatures. Entre les crítiques, hi ha la reducció del nombre d'hores lectives obligatòries d'algunes matèries i la desaparició de l'optativa de filosofia a 4t d'ESO.

Concretament de la desaparició de filosofia i de les possibles conseqüències educatives, hem parlat, a Migdia a COPE Catalunya, amb el cap del departament de filosofia de la Universitat de Girona, David Pineda (àudio).

En línies generals, lamenten que s'obre la porta a la "imposició" de l'ensenyament per projectes i es mostren contraris a la nova proposta pel que fa a l'avaluació.

-El 40% dels espanyols té baixa autoestima

Una bona autoestima es tradueix en el benestar amb un mateix. Hi ha un gran percentatge de persones en l'actualitat que tenen una baixa autoestima i pot derivar en una depressió.

Des del Grup ITA, volen fomentar la importància de l'autocura, l'autoestima i la cohesió. Segons expliquen, tot això té un impacte directe a la vida de les persones a: l'èxit, el benestar, les relacions socials, l'educació, el treball i la salut mental. Tenir una autoestima baixa té diverses conseqüències que afecten el desenvolupament de la persona: aparició d'inseguretats feia un mateix, no expressar els nostres sentiments o la nostra opinió per por de ser rebutjat, necessitat de l'aprovació aliena, sentiment d'inferioritat, entre moltes altres. Parlarem d'aquesta situació amb el psicòleg del grup ITA Kevin Felip.

-Condicions precàries en el sector del Servei d'Atenció Domiciliària

L'any 2020 va néixer el Sindicat del Servei d'Atenció Domiciliària, que agrupa els treballadors dels serveis municipals de pobles i ciutats per a persones amb un cert grau de dependència. S'encarreguen de la neteja a la llar, l'alimentació i la higiene física del pacient, i l'acompanyament fora de la llar.

El grup afirma que la seva subcontractació de serveis ha augmentat els costos per a la gestió i els usuaris, augmentant el preu de les hores de servei cada any a canvi de menys serveis. Des de SAD, vam demanar a l'ajuntament que elimines aquestes empreses multiserveis en un sector tan sensible com el de la infermeria i que la millora de les condicions laborals repercuteixi en la millora de l'atenció al client. Parlarem amb Pilar Nogués, presidenta del sindicat SAD.