PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 02 de maig del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Naufragis. Una exposició que valora el ric patrimoni submergit de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha inaugurat aquest dijous l’exposició ‘Naufragis. Història submergida’ que es podrà veure fins el 30 de juliol de 2023.

La mostra convida a la descoberta de l’arqueologia subaquàtica a Catalunya i a la resta del món amb 200 objectes, alguns inèdits, que mostren la riquesa i diversitat del patrimoni subaquàtic.

Es tracta d’una panoràmica de les actuacions del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya al llarg dels seus trenta anys. A banda d’ampliar els coneixements públics sobre l’arqueologia subaquàtica la mostra ret homenatge als homes i dones que l’han impulsat.

La mostra consta de quatre àmbits: exploradors del mar, de vaixells i mariners, excavant sota l’aigua i un patrimoni a protegir.

-Per què el frigorific és conegut com a nevera?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

-Els reptes virals creixen entre els preadolescents

Recordeu quan fa un temps que parlàvem dels reptes virals a través de les xarxes socials i el perill que provocaven? Avui dia encara continuen i els dicta

agrades que s'aconsegueixen. En la preadolescència és quan més es posen en manifest i fins i tot aquesta obsessió pot arribar a posar en perill la integritat de la persona que els executa. Parlarem amb el

Estem observant que cada vegada són més joves els nois i noies més joves que accedeixen a les xarxes socials. Els Estats units entre el 2009 i el 2011, es van adonar que començaven augmentar de forma bastant important els problemes de salut mental en aquestes edats de preadolescència i adolescència. Una de les causes per les quals van començar a augmentar els

de salut mental, va ser precisament pels m'agrades a través de les diferents xarxes socials.

- S'estrena "Company" el musical adaptat per l'Antonio Banderas

Avui dilluns dia 2 de maig s'estrena al teatre

versionat per l'artista

i protagonitzat per

Avui el tenim al programa per donar-nos més detalls.

Un musical d'aquells que s'han de conèixer i veure en directe, a més a més és un luxe que Antonio banderes l'hagi portat a Barcelona, estic molt content que els meus pares em puguin veure de ben a prop.

És un déu, estem parlant de la màxima autoritat dels musicals i just va morir abans de Nadal. Va donar la coincidència que feia dos dies havia vingut a veure'ns una persona del seu equip i va sortir encantat, ens va confessar que a ell li encantaria i que faria tot el possible per portar-ho, però al cap de dos dies ens vam assabentar que havia mort i va ser molt dur.