PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 02 de setembre del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui, entre d'altres, hem tractat els següents temes:

-Quins resultats esperem de la rebaixa de preu al transport públic?

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha celebrat aquest divendres que la primera jornada amb la gratuïtat dels abonaments de Rodalies i Mitja Distància fos un "èxit" i que fos una mesura "molt ben acollida" per als usuaris.

"És una bona mesura, no ho diem nosaltres sinó els ciutadans que en podran fer ús i gaudir-ne fins al 31 de desembre" ha assegurat que a la resta d'Espanya aquesta iniciativa ha tingut un "èxit similar".

Segons ha detallat Sánchez, fins aquest dijous 160.000 persones ja han tramitat el seu abonament gratuït, de les quals al voltant de 137.000 són de Rodalies i la resta de Mitja Distància.

La ministra ha comentat que d'acord amb les primeres estimacions la demanda podria augmentar entre un 15% i un 20%, amb usuaris que tornarien al transport públic.


-Treballadors amb discapacitat intel·lectual elaboren patates xips amb "valor social"

La Fundació Sant Tomàs ha començat a comercialitzar aquest passat mes d'agost patates xips al nou obrador que ha obert a Manlleu (Osona) i que ha suposat una inversió de 800.000 euros.

En una primera fase s'han contractat cinc persones -tres de les quals tenen discapacitat intel·lectual- i les bosses de patates es podran comprar als establiments de la cadena Bon Preu i Esclat i també a la botiga online de l'entitat.

La nova planta té potencial per produir anualment 120 tones de patates fregides -2.700 quilos a al setmana-, tot i que el volum es pot incrementar si es fan més torns. El director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, diu que el consumidor cada cop té més "consciència social" i això dona una oportunitat a projectes com el seu.

El projecte va començar-se a gestar amb l'objectiu de poder ampliar el ventall de productes propis que fa l'entitat i, d'aquesta manera, oferir més oportunitats d'inserció laboral a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca.