PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

programa del 14 de novembre del 2022.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Avui hem tractat els següents temes.

-L'osonec Lluc Crusellas és el millor mestre pastisser del Món

L'osonenc Lluc Crusellas està assimilant haver estat proclamat millor mestre xocolater del món en el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters que s'ha celebrat a París.

Creu que la clau ha estat el treball en equip. "Amb 26 anys, s'arriba aquí gràcies a la gent que tens al voltant i deixant-te ajudar".

Un altre aspecte que tenia molt clar és que volia aportar coses noves al sector, com són les textures i els colors orgànics i el missatge que cal cuidar més el planeta.

Ara vol aprofitar aquest altaveu per fer pedagogia. "Que la gent sàpiga què és un bon pastís i què no. Hi ha molta feina a fer, que hi hagi més cultura pastissera com la que tenen països com França".

-D'on ve el terme "pastitx"?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.