PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 07 de febrer del 2023.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-La covid persistent et canvia la vida

La COVID-19 ha canviat el món de moltes maneres, i una de les conseqüències més impactants ha estat la persistència de la malaltia en moltes persones, coneguda com a "COVID persistent".

Aquesta condició es manifesta en persones que han estat infectades per la COVID-19 i que, després de superar la malaltia aguda, continuen experimentant símptomes com a falta de gust i olor, cansament extrem, dolor muscular i de cap, entre d'altres.

Això ha provocat un gran impacte en la vida quotidiana d'aquestes persones, ja que moltes d'elles no poden tornar a la seva vida normal i han de fer front a símptomes prolongats. Això també ha tingut conseqüències econòmiques i socials, perquè moltes persones han de deixar de treballar o han de reduir la seva jornada laboral per poder fer front a la seva condició.


-Com s'ajuda als infants a gestionar traumes?

L'ajuda a superar traumes és una tasca important per al benestar emocional i psicològic dels nens. Els traumes poden ser el resultat de molts esdeveniments, com ara accidents, maltractaments, abusos o situacions de crisis.

Els seus efectes poden durar anys i afectar negativament la vida dels nens i les seves relacions futures.

A continuació es presenten algunes maneres d'ajudar els nens a superar els traumes:

-Oferir suport emocional: és rellevant ser una figura de suport per al nen, escoltar-lo i permetre-li expressar les seves emocions. Això el farà sentir compres i comprensible.

-Fomentar la seguretat: proporcionar un ambient segur i establert per al nen ajudarà a alleujar les seves pors i a recuperar la seva confiança.