PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 31 de març del 2023.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui, entre d'altres, hem tractat els següents temes:

-El 80% de les cures a persones amb esclerosi múltiple avançada les proporcionen les famílies

Prop de 9.000 persones conviuen amb esclerosi múltiple a Catalunya. La majoria són diagnosticades entre els 20 i els 40 anys, i el 85% presenta una malaltia amb períodes d’exacerbació dels símptomes, “brots”, alternats amb d’altres més lleus. No obstant això, tot i els diferents tractaments actuals, en molts casos aquesta continua progressant i deriva a un estat d'EM avançada.

De fet, quan l’EM avança, els símptomes i les dificultats causades per l’esclerosi múltiple afecten de forma significativa la qualitat de vida. En aquest sentit, la persona té diversos símptomes de forma simultània i recurrent com són la pèrdua de mobilitat, incontinència, deteriorament cognitiu, fatiga, problemes de parla i disfàgia, i disfunció sexual, entre d’altres. Alhora, existeix una discapacitat física significativa.

-"Es más fácil darle una Play a un niño que leerle un cuento"

El 2 de abril se celebra el Día Mundial del Libro Infantil y Juvenil. Cerca de esa fecha nació el escritor Hans Christian Andersen. Con motivo de la celebración, José Miguel Cruz, ha entrevistado en Herrera COPE Cataluña y Andorra a Marcin Kazmierczak, catedrático de didáctica de la literatura y director del grupo TRIVIUM de la Universitat Abat Oliba CEU.

Kazmierczak nos habla de la importancia que tiene la literatural infantil y juvenil en los menores a la hora de inculcar valores. Considera que "los niños antes de aprender a leer, tienen que aprender la información básica sobre su mundo de valores y sobre su identidad personal e individual". A día de hoy los niños encuentran información interesante sin filtro y sin supervisión en Internet. Estosto provoca que cuando las criaturas crecen, tengan malas conductas o, si consumen mucho TikTok, no sean capaces de concebir por ellos mismos la historia de su pueblo pues tienen la mente fragmentada.

-Humor de terror amb poca gràcia a l'os

L'home que menja cinema, Taisán Kao, ens fa propostes de pel.lícules per veure aquest cap de setmana.

Un variat grup format per policies, delinqüents, turistes i adolescents convergeix en un bosc de Geòrgia on un os negre de 500 lliures es torna boig després d'ingerir cocaïna, que va caure de l'avió d'un narcotraficant.

Temas relacionados