CURIOSITATS

El perquè del "món és un mocador"

El divulgador científic Alfred López ens ho explica tot a l'àudio.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Aquestes són les curiositats escollides per avui:

-Quin és l'origen de l'expressió ‘el món és un mocador’?

L'origen de l'expressió és una cosa confusa i discutit, no coneixent-se realment el moment en el qual va començar? a utilitzar-se i qui va ser el primer que ho va fer o popularitzo.

Entre l'amalgama de dades i hipòtesis que hi ha al voltant de l'origen d'aquesta famosa expressió, hi ha qui indica que, probablement, prové dels primers mapamundis que van ser cartografiats en una mena de mocador.

-Quin és l'origen del terme ‘pacient’?

De fet, molts són els experts que indiquen que seria lògic que a qui sofreix algun tipus de trastorn (que necessita d'atenció mèdica) hagués estat més lògic denominar-ho com ‘padeciente’.

-D'on sorgeix l'expressió ‘Escrius més que el Torrat’?

Alonso Fernández de Madrigal, va ser un famós clergue que va ser conegut amb el sobrenom de ‘el Torrat’.

El Torrat va deixar escrits nombrosíssims tractats, publicant en vida al voltant d'una trentena de llibres (de gran volum) i altres tantes obres pòstumes, d'aquí ve que sorgís l'expressió ‘escriure més que el Torrat’.