SOCIETAT

Qui és més perillós al volant?

Els conductors pateixen més accidents i no només això, sinó que també són accidents més greus que aquells en què es veuen immerses les conductores.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

parlem de

la majoria són homes i si parlem

també. Un cop d'ull a les dades ho demostra, l'any passat a Catalunya van morir 188 persones en accidents de trànsit, d'aquestes 140 eren homes davant de les 48 víctimes que eren dones. També la majoria d'infraccions de trànsit, un 70% les cometen homes tot i que la diferència entre la quantitat d'homes i dones que tenen el carnet de conduir no és tan gran, un 57% els homes i un 43% les dones. Avui parlarem am

En realitat hem analitzat les dades des d'una perspectiva de gènere i tant les dades dels accidents com les dades de les denúncies i els estudis que tenim evidencien una conducció més competitiva i menys valorativa del risc per part dels homes.

Podria ser perquè hem vist que les dones i els homes no són ni millors ni pitjors, però, en canvi, sí que presenten diferents estils de conducció sobre la base dels rols de gènere.

Si les dades parlen per si soles, la major part dels alumnes que tenim els cursos de recuperació del permís per punts són homes i inclús us diré més el 95% de les persones que suspenen aquests cursos són homes.

Hem d'anar cap a un estil de conducció on fomentar els valors per poder assegurar una conducció més tranquil·la, pacífica, responsable i segura.

Doncs sí, de fet les dades demostren que les dones no són pitjors conductores que els homes.

Sí, del total de denúncies que nosaltres hem analitzat el 87% d'aquestes corresponien els homes i el 13% a les dones i de fet també en els controls de

alcoholèmia de forma aleatòria, vam veure que els homes van duplicar els positius en drogues enfront de les dones.