CURIOSITATS

Quin va ser l'origen dels dos rombes a la pantalla de televisió?

Els dos rombes van arribar a televisió espanyola per a indicar els continguts per a majors de 18 anys.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Avui ha triat tres molt interessants i que segur despertarà records.

Els dos rombes de la tele

Els que tenen una certa edat recordaran que a unes certes hores s'emetien continguts no recomanats per a joves. Televisió espanyola tenia la necessitat, i obligació, d'avisar d'alguna manera la "perniciosidad" d'aquests continguts. Així van néixer els rombes en les pantalles espanyoles l'any 1963.

L'origen del terme signar

Una vegada que som responsables dels nostres actes. La signatura ens persegueix per a tot. La signatura és la clau final per a encadenar-nos a una hipoteca, perquè correus ens identifiqui, perquè el senyor de la paqueteria ens lliuri l'encàrrec i així podríem seguir. Però sabem d'on sorgeix el terme signar?. El seu origen etimològic és molt curiós i el trobem en el terme llatí "firmare".

El terme professor

Ser professor, o professora clar, és una cosa molt soferta i a l'abast de poques paciències en aquest món. Realment cal tenir una vocació gairebé a prova de bombes. D'on sorgeix el terme?, doncs, com no, del llatí "profiteri". De lloes persones que ensenyaven creences i promulgaven la fe.

Escolteu l'àudio d'aquesta peça i deixeu-vos portar, de forma més detallada, per la saviesa curiosa d'Alfred López.