MOBILITAT

Com es transformarà una ciutat davant la mobilitat elèctrica?

Segons les Nacions Unides, l'any 2050 el 75% de la població mundial viurà en ciutats.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Imaginem-nos per un moment que a la nostra ciutat només circulen cotxes elèctrics. Realment seria sostenible i seria una solució per la mobilitat? Per resoldre aquests dubtes i molts més parlarem amb el

- La mobilitat elèctrica és la solució?

Ara mateix hi ha una transformació en aquest sector, anem cap a uns objectius de neutralitat energètica cap a l'any 2050. Realment ara mateix no estem preparats i hem de fer una evolució, sí que és veritat que ens estem preparant molt cap al cotxe elèctric, només ens hem de fixar en les xifres dels principals constructors de cotxes que estan invertint més de 220.000 milions en formació i també tenen infraestructures previstes pels pròxims anys. Sí que estem en el camí, però de moment no estem preparats i falten moltes més infraestructures.

- Fa la sensació que no arribem ah els terminis que ha marcat la Unió Europea.

Ho veurem a l'evolució dels pròxims anys. Potser no tot passarà pel cotxe elèctric sinó per altres polítiques com el quilòmetre zero, hi ha altres alternatives perquè realment és molt difícil arribar aquesta neutralitat el 2050.

- Creus que part de la mobilitat serà híbrida?

Realment de cara a tota la mobilitat i el sector del transport, hi ha molts plans alternatius com és la nova modalitat que s'està aplicant molt i fer-ho amb el tren. Aquestes alternatives s'hauran d'aplicar totes perquè realment no es canviarà tot a l'elèctric, perquè les infraestructures no estan preparades.