TENDÈNCIES NADALENQUES

Quines són les tendències decoratives per aquest Nadal?

Els materials reciclats, reutilitzables, ecològics i vintage guanyen terreny.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Mercabarna-flor ha presentat les últimes tendències en decoració per a aquest Nadal, enfront d'uns 2.000 floristes i decoradors de tota Espanya, en la 37 edició de les Mercademostracions.

La decoració de llars, avets i taules pren força per l'alegria de poder tornar a reunir les famílies i recuperar un Nadal normal. Destaquen tres tendències molt marcades en la decoració floral d'aquestes festes: la que recupera el Nadal més tradicional amb tocs innovadors, la Naturalista o Rústica i la Nòrdica o Escandinava.

La primera cerca energitzar i retornar la força al Nadal de sempre i les altres dues persegueixen més un efecte que transmeti calma i calidesa. S'utilitzen molt les garlandes en tota mena de decoració, elaborades amb materials naturals i clàssics amb tocs originals.

La pointsetia o planta de Nadal segueix en auge. Enguany es poden trobar en més colors que mai: tota la gamma de vermells i rosats, blanques, taronges, verdes, granatosos.... La vermella, com és habitual, és la que té més demanda, però enguany, la blanca també tindrà molta estirada.

Els materials naturals, reutilitzables, reciclats, ecològics i vintage cada any guanyen major quota de mercat i s'imposen en les tres tendències. La flor seca presa força en la decoració de centres nadalencs.

Les Tendències

Després de l'últim Nadal marcat per la Covid i la falta de reunions amb tota la família, la tendència predominant per a aquestes festes serà la que recupera el Nadal més tradicional però amb tocs innovadors.

El color nadalenc per excel·lència, el vermell, serà el protagonista i es combinarà amb verds, elements naturals i complements daurats i platejats en avets, garlandes, corones, centres de taula...

La decoració naturalista o rústica, inspirada a la casa de la muntanya, serà una altra de les tendències d'aquest Nadal. Els colors marrons i ocres es combinaran amb els daurats. Fibres naturals, verdes, fulles, branques, fustes, espelmes i altres detalls naturals adornaran centres de taula, corones i garlandes, aportant un ambient càlid i calmant.

Una altra tendència, molt més sòbria i minimalista que vol transmetre calma i tranquil·litat, imperarà també aquest Nadal. És la Nòrdica o Escandinava, en la qual predomina el blanc o el gris combinat amb el plata o el daurat i els verds nadalencs. La pointsetia blanca serà la protagonista, juntament amb espelmes, garlandes i corones que combinaran aquest color amb fustes, branques i verds nadalencs per a decorar taules, portes i parets.

Totes aquestes tendències s'han vist reflectides al llarg de les Mercademostracions. Un exemple és el treball de gran format que han realitzat les escoles d'art floral RosaValls-formació, Diseny Floral i Paisatgisme, Smilax i Escola Andalusa.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el director artístic de mercademostracions, Daniel Santamaria. (àudio).

Aquestes tendències han marcat també la línia dels treballs realitzats pels floristes participants en l'I Concurs Nacional d'Art Floral de *Mercabarna-flor, així com les de l'artista internacionalment reconegut, *Per Benjamin, que ha sabut combinar molt bé la tradició i la innovació en els treballs que ha realitzat enfront dels professionals assistents.