ONADA DE CALOR

S'estenen els dies de calor extrema

El conseller ha assenyalat que la situació és "extrema" i que el més "prudent" és mantenir les restriccions davant l'acumulació de calor i la sequera.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha confirmat que prorrogaran uns dies més les restriccions per l'alt risc d'incendi davant l'onada de calor, que van entrar en vigor divendres passat.

Els municipis afectats per les mesures -inicialment 275- podran variar en funció de la situació meteorològica.

Tot i que no n'ha donat més detalls en espera de la reunió del Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) d'aquest dilluns, Elena ha assenyalat que la situació és "extrema" i que el més "prudent" és mantenir les restriccions davant l'acumulació de calor i la sequera, encara que les temperatures puguin baixar una mica.

A més, la calor rebrotarà a finals de setmana, segons les previsions.

L'horitzó "no és esperançador" ja que apunta a més dies d'onada de calor. Per això, ha insistit que "molt probablement" les restriccions que finalitzen aquest dimarts a les 00 hores s'hauran d'allargar. En aquest sentit, ha dit que s'haurà d'anar mirant "cada dia" quines mesures són necessàries i en quines zones.

El conseller ha celebrat que hi ha molta consciència entre la ciutadania, tot i que ha apuntat que es continuen posant multes per incompliments.

Sobre l'onada de calor, ha fet les recomanacions habituals d'hidratar-se i evitar les hores de més sol. Ha explicat també que dos bombers van haver d'estar ingressats per un cop de calor en els darrers episodis d'incendis.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat de la situació d'onada de calor amb el meteoròleg de l'associació d'observadors meteorològics de Catalunya, Sergi Corral (àudio)