SOCIETAT

Tallers de cuina a Salt per ajudar els infants en risc d'exclusió

Nens d'entre 8 i 10 anys aprenen a fer postres de manera online

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Ajudar a nens que poden estar en risc d'exclusió és una qüestió essencial de cara al futur i no només d'ells sinó també de la societat. Parlem d'una de les iniciatives que ajuden aquests menors i es tracta dels diversos tallers de cuina que s'estan impulsant i que es desenvolupen de forma online amb nens del casal d'infants de Salt. Tenim el telèfon a una de les voluntàries la Cristina Castelló.

-Com comença aquesta iniciativa d'ajuda?

Amb el programa de voluntaris de CaixaBank i de l'associació de personal, estem fent sempre moltes activitats d'aquest tipus de famílies vulnerables i nens en risc d'exclusió. Vam veure convenient que amb tot el tema del confinament i el coronavirus que havíem de buscar un altre via perquè aquests nens poguessin seguir fent activitats i també una mica de normalitat.

-Com estàs sent l'acceptació d'aquests cursos?

Molt bé, ens hem posat d'acord amb els monitors del casal per fer els grups bombolla i amb previ acord de dates horaris ens connectem. Els nens estan molt receptius i molt contents, és una feina molt gratificant.

-Tenim futurs xefs entre aquests nens?

La veritat és que sí, els hi ensenyem coses senzilletes perquè després les puguin fer ells a casa. Vam aprofitar el dia de la mona per fer alguna cosa una mica especial sobretot senzillet i que pugui repetir amb els seus germans.

-De quina franja d'edat estem parlant?

Depèn del grup, però són nens d'entre 8 a 10 anys.

-Quina classe de cuina feu?

Es feien les aules i tenia mal hàndicap que no podíem manipular res de foc i hem fet com una mena de tiramisú amb melindros i mascarpone.