ACTUALITAT

Augmenta el consum del gas del riure

Els Mossos d'Esquadra han advertit de la presència cada vegada més freqüent d'aquest tipus de droga a les botellades.

00:00

Augmenta el consum del gas del riure

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El consum del gas del riure s'ha posat de moda entre els joves i els experts alerten que pot provocar lesions molt serioses. Parlarem amb

És un gas i que té diverses funcions, a medicina s'utilitza com anestèsia o analgèsic, en rebosteria per muntar nata, però ara una de les funcions que té és com a substància què et desinhibeix, et provoca certa sensació d'eufòria o tranquil·litat i al·lucinacions.

És una moda que hem heretat, és veritat que determinats llocs del país on hi ha molt de turisme d'holandesos o anglesos es fa servir molt. És una substància que puja ràpidament i sents els seus efectes al moment, això ha provocat aquesta bona acollida per la població més jove.

Sí, el preu és més assequible.

És un gas que està comprimit a dins de bombones i tenen una temperatura molt baixa i les coses per calentes o per fredes cremen i si prenen aquesta substància directament de les bombones, podrien cremar-se tota la boca i les vies respiratòries altes. Aquest podria ser l'efecte advers més freqüent. Si es barreja amb alcohol, et pot provocar problemes de respiració i si hi ha un us continuo, pot provocar altres problemes com la pèrdua de vitamina B12 i pot provocar greus problemes a la medul·la espinal.

No, com és un gas entra-i-surt molt ràpidament del cos, les drogues per ser detectades han de durar cert temps. No ho hem comprovat, però segurament si es fes una anàlisi d'orina, tampoc seria detectable.

Programas

LO MÁS ESCUCHADO

Último boletín

22:00H | 23 oct 2024 | LA LINTERNA