CURIOSITATS

El curiós origen del terme "idil·li"

El terme "idil·li" prové del llatí "idyllum" (poema pastoral) i aquest del grec "eidýllion" (petit poema, poemita) que al seu torn era diminutiu de "éidos".

00:00

El curiós origen del terme "idil·li"

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Aquestes són les curiositats escollides per avui:

-El curiós origen del terme ‘idil·li’

Durant més de vint segles, el vocable idil·li es va utilitzar exclusivament per a fer referència a una mena de composició poètica que narrava les aventures i vides del món pastoral.

-Sabies que el terme basc ‘agur’ prové del llatí?

L'etimologia de ‘agur’ ens porta fins al vocable llatí ‘augurium’, el qual significava literalment ‘averany’ i que era una forma utilitzada en l'antiguitat per a desitjar a algú salut i prosperitat, a l'hora de saludar o acomiadar-se.

Escolta com l'Alfred López ens ho explica a l'àudio.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00h | 24 OCT 2024 | BOLETÍN