TECNOLOGIA

Experiments amb xips cerebrals

L'estudi del cervell és una de les fronteres més desafiadores i Neuralink ha aconseguit demostracions fascinants com la d'un mico jugant al Pong amb la ment.

00:00

Experiments amb xips cerebrals

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Tots els dimarts Eduard Porta, expert en comunicació i tecnologia mòbil, ens explica les novetats tecnològiques de la setmana a Migdia a COPE Catalunya i Andorra. (àudio).

-Experiments amb xips cerebrals en animals

Els xips cerebrals de Neuralink causen un "mal extrem" en els animals. A principis de gener, la companyia de Elon Musk anticipava l'inici d'assajos clínics amb humans. L'estudi del cervell és una de les fronteres més desafiadores i Neuralink ha aconseguit demostracions fascinants com la d'un mico jugant al Pong amb la ment.

Però ara els informes sobre l'estat de salut dels animals que han participat en les proves torna a generar molts dubtes sobre la viabilitat d'aquests xips cerebrals, sobretot si es vol iniciar també l'assaig en humans.

-Samsung dona la benvinguda a la família Galaxy S22

Samsung ha anunciat la nova gamma Galaxy S22, una família de dispositius de gamma alta, Composta per tres models Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra (substitueix al Galaxy Note en incorporar el seu propi llapis S Pen integrat en el cos del telèfon.)

Amb noves pantalles Dynamic AMOLED5 2X amb major lluminositat, l'últim en cambres i processadors a 4 nm d'última generació.

El Chipset dependrà del mercat on es comercialitzi i seran el Snapdragon 8 Gen 1 o Exynos 2200 amb la GPU d'AMD RDNA 2 d'alt rendiment.

Samsung ha anunciat que el Galaxy S22 es beneficiarà de fins a quatre generacions d'actualitzacions Android i la interfície One UI, així com cinc anys de pegats de seguretat.

Els Galaxy S22 ja estan disponibles per a la seva reserva i sortiran oficialment a la venda el 25 de febrer.

-Samsung Galaxy Tab S8, la gamma Alta de les Tauletes

Samsung ha acompanyat als seus nous Galaxy S22 amb l'actualització generacional de les seves tauletes més destacades, Les noves Galaxy Tab S8.

També amb 3 versions la Tab S8 11’’, Tab S8+ 12.4’’ i Tab S8 Ultra 14.6’’, encara que manté un perfil ultraprim amb un gruix de tan sols 5,5 mil·límetres i estan enfocades a la productivitat.

Com succeeix amb la família Galaxy S22, el Chipset és un Snapdragon 8 Gen 1 o un Exynos 2200, oferint-se amb l'un o l'altre depenent del mercat on es comercialitzi el dispositiu.

-Les Grans Telecos Europees pressionen als gegants d'internet perquè contribueixin a finançar les xarxes.

Els màxims responsables de Telefónica, Deutsche Telekom, Vodafone i Orange han publicat una carta conjunta en la qual fan una “crida a les grans plataformes de continguts perquè contribueixin al cost de la infraestructura digital europea que porta els seus serveis”.

Les grans empreses com Netflix, Disney+, Facebook, Google, Microsoft, HBO, Amazon i companyia ofereixen plataformes de contingut que consumeixen una gran quantitat de dades, que arriben a l'usuari final mitjançant una infraestructura de xarxa que ni despleguen ni mantenen.

Els responsables de fer-ho són els grans operadors d'Internet, que una vegada més i davant la voracitat d'infraestructura digital que té la societat demanen a les plataformes que paguin la seva part.

Aquesta crida és per a la Comissió Europea, que té la capacitat per a proposar una legislació que obligui a Netflix, Google, Facebook, Microsoft i altres gegants estatunidencs a pagar part de la infraestructura digital.

-Presentada la Llei Europea de Xips, un pla de 43.000 Milions d'Euros

La Comissió Europea ha presentat la Llei Europea de Xips, que recull un conjunt de mesures per a garantir la seguretat del subministrament i deixar la dependència d'Àsia i els EUA.

La Comissió Europea mobilitzarà més de 43.000 milions d'euros d'inversions públiques i privades

El pla anunciat té com a meta aconseguir per a 2030 el 20% de la producció mundial de xips.

Es desconeix quines companyies privades participaran del procés, però en anteriors ocasions s'ha comentat la intenció que tindria la Unió Europea d'arribar a acords amb TSMC, Intel i Samsung per a fabricar xips en el nostre territori.

TSMC disposa de 44.000 milions de dòlars en 2022 per a augmentar la seva capacitat de producció, mentre que Intel assegura tenir la intenció d'invertir fins a 80.000 milions d'euros per a fabricar semiconductors a Europa.

Programas

Último boletín

13:00H | 26 OCT 2024 | BOLETÍN