SOCIETAT

La Generalitat busca urgentment treballadors de presons

45 funcionaris han donat positiu i 246 estan en quarantena.

00:00

La Generalitat busca urgentment treballadors de presons

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

La Generalitat busca urgentment personal de tractament, educadors socials psicòlegs i  treballadors socials. Hem parlat amb Alberto Gómez, funcionari del sindicat de presons, "la falta de personal és alarmant, som un col·lectiu que porta 12 anys sense fer una oposició i portem 940 baixes, la bossa de treballadors està esgotada" explica "ara s'han adonat que les previsions que vam fer fa anys no eren tan alarmistes".

Què ocorre amb els protocols a la presó? "ens van dir que s'intentaria estar preparat davant algun contagi i ara estem davant una alarma nacional. Els mitjans dels quals disposem són del tot insuficients. No tenim dades oficials així que nosaltres hem fet unes enquestes pròpies i podem dir que 45 funcionaris han donat positiu i 246 estan en quarantena" diu " quant a interns hi ha 32 positius i 116 en quarantena a això cal afegir 4 mòduls confinats".

El sindicat ha reiterat la seva petició a la Conselleria de Justícia perquè prengui mesures urgents per frenar la propagació del coronavirus a les presons catalanes. Així, demana tests ràpids per saber els funcionaris que han d'estar aïllats i els que poden reincorporar-se.

També repeteixen la petició perquè la Unitat Militar d'Emergències (UME) desinfecti els mòduls penitenciaris tancats. Per últim, demana que el departament adquireixi tots els EPI necessaris i els distribueixi als treballadors, començant pel personal de l'hospital penitenciari de Terrassa, que atén els interns que han donat positiu, seguint amb el personal de les infermeries de cada presó, i acabant amb la resta de plantilla.

com es reacciona davant això? "S'han viscut moments de tensió i conats de motí. Els problemes van començar quan es van suspendre les visites a les presons , hem proposat que s'usin els espais informàtics per a facilitar els contactes amb la família. Ara es realitzen videotrucades. Això ha ajudat molt". Ens explica Alberto.