RESIDÈNCIES

La Generalitat endureix les mesures a les residències de gent gran

La Coordinadora Residències 5+1 anuncia que faran una nova denúncia a la Fiscalia.

00:00

La Generalitat endureix les mesures a les residències de gent gran

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

La Coordinadora Residències 5+1 considera "absolutament il·legals" les mesures dels departaments de Salut i Drets Socials que van entrar en vigor dimarts passat. "És el món al revés, confinen a persones sanes vacunades, però deixen treballar a persones no vacunades, sembla que hagin decidit acabar amb els residents", lamenten en un comunicat.

Expliquen que els residents que hagin estat contactes estrets, tot i estar vacunats, s'han de traslladar a una zona groga i no poden rebre visites dels familiars ni fer sortides a l'exterior durant 14 dies. Per aquest motiu l'entitat anuncia que tornarà a presentar una denúncia davant la fiscalia superior de Catalunya de manera "immediata".

L'entitat exposa que les mesures del Govern són "tramposes" perquè "aparentment relaxen les mesures a les residències, però en realitat només ho fan en aquells aspectes que comporten una despesa econòmica per a l'administració i més feina a les empreses gestores".

A Migdia a COPE Catalunya i Andorra hem parlat amb la Mª José Carcelén, presidenta de la coordinadora de residències 5+1 "És segur que el personal no vacunat i que sigui contacte estret d’un positiu pugi continuar treballant? Perquè aquest treballador o treballadora tindrà un contacte directe amb els residents, els aixeca, els fa la higiene personal, els vesteix, els dona el menjar..., per tant el risc que pugui contagiar als residents es molt alt. La resposta és no. Això és jugar a la ruleta russa amb els residents." afirma carcelén

Consideren que no és segur que el personal no vacunat i que sigui contacte estret d'un positiu pugui continuar treballant. "Aquest treballador tindrà un contacte directe amb els residents, els aixeca, els fa la higiene personal, els vesteix, els dona menjar... per tant el risc que pugui contagiar als residents és molt alt", indiquen. "Això és jugar a la ruleta russa amb els residents", afegeixen.

"Són mesures absolutament il·legals, perquè es confina a persones sanes, se les impedeix reunir-se amb la família i sortir a l’exterior, sense demanar la preceptiva autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, malgrat que les mesures afecten l’exercici del dret fonamental de reunió (art. 21 de la Constitució Espanyola, CE), a l’exercici del dret fonamental a la llibertat (art. 17.1 CE) i al de la lliure circulació (art. 19 CE). On diu la Constitució que els drets es perden pel transcurs dels anys?" conclou la presidenta de la coordinadora.

Programas

Último boletín

02:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN