PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa de l'11 de febre del 2022.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Infermeria i fisioteràpia denuncien sobrecàrrega i precarietat

Professionals d'infermeria i fisioteràpia s'han mobilitzat per denunciar la sobrecàrrega de feina i la precarietat laboral a l'atenció primària.

Han fet concentracions a Barcelona, Tarragona, Lleida i a Salt (Gironès). Davant el CAP Alfons Moré s'han manifestat una seixantena de persones convocades per SATSE.

El sindicat recorda que són la primera línia contra la pandèmia i que, després de dos anys de feina intensa, acusen "el desgast".

El portaveu de SATSE Catalunya, David Oliver (àudio) ha exigit a Migdia de COPE Catalunya "condicions dignes perquè serà la manera que retornin els 8.000 infermers que van haver de marxar expulsats perquè no se'ls contractava". SATSE reclama al Govern més personal, jubilacions anticipades voluntàries i la reclassificació professional.

-Comissions per retirada d'efectiu a finestra

Les noves comissions en finestreta dels bancs responen a una política d'estalvi de recursos a costa de l'accessibilitat dels usuaris, denuncia OCU, que lamenta la recent declaració del Banc d'Espanya avalant aquestes pràctiques.

I és que aquesta institució estableix com a bon criteri que les entitats “han de posar a la disposició dels seus clients almenys un mitjà gratuït, accessible i segur, tenint en compte les circumstàncies particulars de cada col·lectiu”; però sense especificar-les, adverteix OCU.

-L'agonia del delta de l'Ebre

Els deltes de Catalunya estan penjant d'un fil, encara hi ha esperança de recuperar el delta del Llobregat que en poc temps, el mar ha guanyat terreny i ha crescut 800m. Parlem amb el director de la càtedra de desenvolupament sostenible de la URV, Òscar Saladié.

- Es pot encara recuperar el delta del Llobregat?

La zona litoral en general són zones fràgils amb un alt dinamisme en aquest cas fragilitat.

El dinamisme encara es fa més evident en zones on s'ha format un delta on el guanya el mar degut a que hi ha una gran aportació de sediments esclatats per un riu com és el Llobregat i acaba formant un delta. Però si hi ha una pèrdua de sediments en arribar al mar, aquí hi ha un problema i això és el que està passant al delta de l'Ebre.

-Zenet presenta "Zenetianos" al Festival Mil·lenni

Zenetés una de les veus més suggerents del panorama musical espanyol. Convertit ja en un referent, envoltat de la seva espectacular banda de jazz, la veu és un segell reconeixible a l'instant.

Després de cinc discos ha aconseguit apoderar-se de diferents sonoritats, sota un idioma harmònic comú, que és el jazz, reinterpretant cada gènere. És una música evocadora amb què és fàcil identificar-se i que transporta a diferents èpoques i llocs.

El pròxim dia 16 de febrer Zenet presentarà "Zenetianos" a la sala bars i presentarà el seu nou projecte de duets musicals. Ens explica ell mateix tots els detalls.

Programas

Último boletín

13:00H | 26 OCT 2024 | BOLETÍN