PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 04 d'agost del 2022.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat, entre d'altres, els següents temes:

-Es dispara la demanda de hackers ètics

El boom de la ciberdelinqüència en les empreses ha disparat la demanda de hackers ètics.

L'increment de cibercriminals que s'ha produït en els últims anys. I és que el 51% de les companyies espanyoles reconeix haver sofert algun ciberatac, segons l'informe Ciberpreparación 2022 realitzat per l'asseguradora Hiscox.

Unes dades que han provocat que les empreses es llancin a la cerca de hackers ètics. LinkedIn assegura que es tracta de la cinquena ocupació que més ha crescut en el que portem d'any i Trend Micro, la multinacional japonesa de programari de seguretat, assenyala que a Espanya es necessiten 30.000 experts en ciberseguretat.

Es tracta d'un nínxol de mercat que encara està per cobrir. No obstant això, amb la reforma del pla escolar, a partir de setembre 6 milions de nens començaran a rebre una educació bàsica en programació, robòtica i ciberseguretat entre infantil, primària i l'ESO.

-Els senglars "urbanitas" cada cop més agosarats

La Generalitat ha començat a fer censos nocturns de senglars en algunes àrees privades del massís de les Gavarres i les muntanyes de Rocacorba.

Hi participen fins a una vuitantena de persones entre pagesos, caçadors i agents rurals. Els censos, que reprenen els que ja es van fer l'any passat per primera vegada, van començar a principis de juny.

S'estan fent cada quinze dies i han acabat a finals de juliol. S'emmarquen dins el pla de xoc que va engegar el Govern, i on s'hi inverteixen més de 10 milions d'euros (MEUR) per reduir la superpoblació de l'espècie i evitar els danys que els senglars provoquen. Sobretot als conreus, però també a d'altres espècies. A més, també es vol reduir el risc que causin accidents de trànsit.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en marxa la realització d'una sèrie de censos nocturns de senglar en algunes àrees privades de caça de la zona del massís de les Gavarres i les muntanyes de Rocacorba, amb la participació del Cos d'Agents Rurals, sindicats agraris, Federació de Caça, titulars cinegètics i pagesos.

Programas

Último boletín

18:00 | 24 oct 2024 | boletin