PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 05 de setembre del 2022.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Avui hem tractat, entre d'añtres, els següents temes:

-Puja l'atur però manca personal. Un mercat de treball desequilibrat

El secretari de Treball del Govern, Enric Vinaixa, ha valorat negativament les dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social del mes d'agost.

Tot i que ha reconegut que l'increment de les persones sense feina i la caiguda dels contribuents a la seguretat social és menor a la dels mesos d'agost dels anys previs a la pandèmia, no se'n pot fer una lectura positiva.

"No podem parlar de dades satisfactòries", ha apuntat en roda de premsa des de Barcelona. Tanmateix, ha ressaltat que ambdós indicadors han crescut "menys" que els exercicis previs a la pandèmia tot i "l'impacte" que, a parer seu, està tenint la inflació i l'encariment de l'energia en el mercat laboral català.

Segons les dades conegudes aquest divendres, l'atur ha continuat pujant a Catalunya a l'agost, que va acabar amb 9.554 desocupats més que al juliol, un increment del 2,8%.

Així, el nombre total d'aturats és de 350.945, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, i segueix la dinàmica de pujada que va iniciar al juliol.

-Col·loqui o debat?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.