PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 16 de desembre del 2022.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Què passa si ens anul·len un vol per neu o vaga?

Afortunadament, s'ha desconvocat la vaga que estava prevista en els aeroports durant les festes de Nadal. Què passa quan un vol es cancel·la per vaga o per qüestions meteorològiques? Parlarem amb la

Primer de tot no desesperar-se. Una cosa és que es cancel·li el vol per circumstàncies excepcionals i un altre és que es cancel·li per una vaga. Si es dona el cas que és per circumstàncies excepcionals amb independència que es pugui reclamar o no una indemnització, la companyia aèria i el personal de terra han d'assistir a les persones que s'han quedat penjades.

- Fracàs de competències a Catalunya

El departament d’Educació constata una davallada d’aprenentatges en anglès, català i matemàtiques després d’avaluar els resultats de les competències bàsiques de sisè de primària i quart d’eso.

Pel que fa a la llengua catalana, a primària la baixada és de 4 punts respecte l’edició anterior i a les proves d’eso es queda en 2,4.

Pel que fa a les matemàtiques, la caiguda és pràcticament de 5 punts a primària i 5,5 a l’eso. Per tal de revertir la situació, la conselleria aposta per més formació al professorat i més activitats a les escoles.

Així, tal com ha explicat la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, esperen veure els resultats que en surtin els pròxims dos anys.

-Demà comença el 6è circ d'hivern a l'Hospitalet

Per aquest Nadal hi ha moltes activitats i a l'Hospitalet de Llobregat trobarem a partir del dia 17, la sisena edició del Circ d'Hivern. Ens dona més detalls

Sí, Circ de Nadal és molt comú i volíem donar-lI una característica especial a aquesta cita, també t'he de dir que ens hem copiat perquè ja existeix el circ d'hivern de París.

- "El mañana es hoy" viatges en el temps a "la española"

L'home que menja cinema, Taisán Kao, ens fa propostes de pel.lícules i sèries per veure aquest cap de setmana.