PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 10 d'abril del 2023.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra / 10 d'abril del 2023

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Avui, entre d'altres, hem tractat el següent tema:

-D'on ve l'expressió "parlar pels descosits"?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

D'on ve l'expressió "parlar pels descosits"?

No és clar per què es diu "pels colzes", però hi ha diverses teories. Una teoria és que es refereix a l'acte de tocar el colze de l'interlocutor per a cridar la seva atenció, mentre es parla. Una altra teoria és que es deu al gest de donar copets amb el colze a l'altra persona mentre es parla. Una tercera teoria suggereix que es refereix als intents de l'esposa de cridar l'atenció de l'espòs en el llit quan aquest s'està quedant adormit.

Temas relacionados