TECNOLOGIA

Molta gent gran queda fora del sistema amb la digitalització

Les persones de més de vuitanta anys estan doblement excloses, per una banda, per la part digital i l'altre per l'educació financera.

00:00

Molta gent gran queda fora del sistema amb la digitalització

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Des de qualsevol racó del planeta podem fer transaccions, operacions, podem fer tot el que vulguem a través de l'aplicació de l'entitat bancària del nostre banc. És una qüestió que té dues cares, per una part, la gent gran comença a tenir problemes a l'hora de desenvolupar-se amb les aplicacions digitals i això provoca una bretxa bancària. Parlarem amb la professora d'estudis d'Economia i empresa de la UOC,

Els bancs probablement s'han adonat i siguin conscients d'això, però finalment és un perfil que tampoc forma part de la seva extensió en l'estratègia, és de dir, la gent de mes seixanta-cinc anys, malauradament va desapareixent i són gent poc digital i que molts d'ells simplement tenen una pensió i treuen els diners en efectiu, tot això forma part d'un factor cultural amb el qual estan acostumats, llavors, aquesta gent es queda exclosa en el moment que la banca pensa a reduir costos, com per exemple, treure les oficines. En aquest moment tot passa a ser digital i es queda doblement exclosa, per una banda, per la part digital i l'altre per l'educació financera.

A partir dels vuitanta anys. Els majors de 65 solen tenir un telèfon intel·ligent o un ordinador i es connecten per internet i almenys saben consultar i utilitzar un caixer automàtic, com més gran sigui la persona estarà més exclosa de la digitalització perquè molts d'ells a vegades no saben ni com connectar el televisor, és una situació molt complexa.

No s'ha realitzat

estudi on hi hagi una diferència de gènere, en canvi, sí que hi ha un que parla sobre l'educació financera i en concret sí que es pot veure que es preparen molt més per la jubilació les dones que els homes, i això pot passar per factors com és la tradició.

Programas

Último boletín

13:00H | 26 OCT 2024 | BOLETÍN