CURIOSITATS

Per què les safates de sushi porten un plàstic verd?

Aquestes tires es diuen "baran" (també "haran") i el propòsit pel qual es col·loquen aquí és per a evitar que l'aroma dels diferents components es barregi.

00:00

Per què les safates de sushi porten un plàstic verd?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Aquestes són les tres curiositats escollides per avui:

-Per què la Pamela se'n diu així?

En 1740 l'escriptor anglès Samuel Richardson va publicar la novel·la Pamela o la virtut recompensada, la protagonista de la qual, la jove Pamela Andrews, llueix un d'això barrets. D'aquí ve que es canviés el nom original de barret gainsborough pel de Pamela.

-Per què les safates de sushi porten un plàstic verd?

Aquestes tires es diuen "baran" (també "haran") i el propòsit pel qual es col·loquen aquí és per a evitar que l'aroma dels diferents components es barregi.

Va ser a partir de la dècada de 1960 quan va començar a utilitzar-se els baran de plàstic, coincidint amb la popularització de la gastronomia asiàtica en occident, pel fet que no era possible trobar fulles de bambú fàcilment.

-Per què un "ogre" és una persona amb mal caràcter?

L'ogre es va convertir en un dels recursos de moltíssims contes infantils per a encarnar el mal i amb el qual s'espantava als nens.

El caràcter aspre d'aquests personatges és el que va fer que se'n digués també d'aquesta manera a les persones antipàtiques

Escolta com Alfred López ens explica amb detall aquestes històries en l'àudio.

Programas

Último boletín

02:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN