CURIOSITATS

Què significa el neologisme ‘Pedofrastia’?

El divulgador científic Alfred López ens explica l'origen.

00:00

Què significa el neologisme ‘Pedofrastia’?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Aquestes són les curiositats escollides per avui:

(ESCOLTA LES EXPLICACIONS DE L'ALFRED AQUÍ)

-Què significa el neologisme ‘Pedofrastia’?

‘Pedofrastia’ és la tàctica d'utilitzar a nens o nenes com a reclam per a aconseguir una fi determinada. Aquest terme, que prové dels vocables grecs ‘paidós’ (nen) i ‘frastêros’.

-D'on sorgeix el nom de la ‘salsa beixamel’?

Deu el seu nom al cognom de Louis de Béchameil, un cèlebre financer francès del segle XVII, aficionat a la gastronomia i que va fer uns subtils canvis a una altra salsa similar ja existent i creada, diverses dècades abans, pel cuiner François Pierre de la Varenne.

-Quin és l'origen del terme ‘charnego’ (xarnego)?

Etimològicament prové del ‘lucharniego’ (també conegut com ‘nocharniego’), un tipus de gos mestís ensinistrat per a caçar de nit i es va originar en l'occità gascó en el qual a aquests cans se'n va dir ‘charnègo’.

Temas relacionados