Turisme

El turisme recupera els nivells prepandèmia

Catalunya rep un de cada quatre turistes estrangers que visiten Espanya

00:00

El turisme recupera els nivells prepandèmia

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El nombre de turistes que van visitar Catalunya aquest passat mes de juliol va assolir nivells equiparables als anys previs a la crisi, quan havia batut rècords. A més, segons les dades de conjuntura turística hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades aquest dimecres, els preus van augmentar més d'un 25% en comparació amb el juliol del 2021.

En concret, el total de turistes que van pernoctar a Catalunya durant el mes passat va fregar els 2,47 milions, mentre que al global d'Espanya van ser més de 12,3 milions. És a dir, Catalunya va acollir gairebé un de cada cinc viatgers a l'Estat. Les xifres catalanes superen en un 1,2% les del juliol del 2019, l'últim any abans de la pandèmia, mentre que les espanyoles es troben un 1,4% per damunt de les de tres anys enrere. Ara bé, tot i les elevades xifres en nombre de viatgers, les pernoctacions en hotels encara van ser un 4% inferiors a les del mateix mes del 2019.

De tots els turistes rebuts per Catalunya, el 61% van ser estrangers, 1,5 milions, mentre que els residents a Espanya van ser poc més de 950.000. El pes del turisme estranger és molt superior a Catalunya que la mitjana estatal, on el nombre de visitants provinents d'altres països era just del 50%. Catalunya acull una quarta part dels visitants estrangers d'Espanya.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

18:00 | 24 oct 2024 | boletin