MÚSICA

Xurxo Fernandes presenta nou disc, Levaino.

A Levaino fusiona les músiques gallegues i del Mediterrani

00:00

Xurxo Fernandes presenta nou disc, Levaino.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

presenta la fusió de músiques d'arrel gallegues i de la Mediterrània Oriental en el seu nou disc

. L'àlbum recull dotze temes que viatgen per territoris tan diversos com Coristanco,

, Mesquita,

,

,

o

i manifesten els vincles entre les dues cultures i tradicions orals

Aquest 18 de setembre a les vuit del vespre actua al centre artesà

Avui el tenim en el programa perquè ens doni tots els detalls.

Trobarem molta terra, molta música de tradició, principalment la gallega. Volem donar a conèixer la tradició oral d'aquí a través de la música que he extret del meu treball de camp. He anat recopilant música per les aldees de Galícia, com són aquelles melodies on es refugiava la festa. A partir d'aquí, proposo un viatge cap al Mediterrani.

Sí que hi ha diferències, diguem que a la meva carrera professional sempre tingut dos camps parats, una és l'exploració i investigació de la música gallega i l'altra és la investigació de la música tradicional

. Aquests dos mons sempre van estar d'esquenes en dos projectes que mai es van conèixer entre ells i aquest projecte és la seva conjunció.

Aquesta música ja ha passat per molts filtres, és a dir, a passat el filtre del temps, de la selecció de gustos... una sèrie de filtres que fan que tingui una cosa especial i que es mantingui. Crec que el més important d'aquesta música és la funció social i és molt important que es mantingui, no crec que desaparegui, poden passar per èpoques millors o pitjors, però aquesta música sempre estarà allà.

Programas

Último boletín

01:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN