Fer cuina de proximitat amb amor i detall és maleducat?: Sí, ho és des de fa cinc anys al barri de Sant Antoni de Barcelona

Nascut del somni de tres amics, Víctor, Marc i Ignasi, Maleducat celebra aquesta fita amb l’obertura d’un nou local més flexible, familiar i centrat en el producte.

Als fogons, el xef Victor Ródenas, amb una sòlida trajectòria en alta cuina, plasma el seu segell personal
00:00

Als fogons, el xef Victor Ródenas, amb una sòlida trajectòria en alta cuina, plasma el seu segell personal

José Miguel Cruz

Barcelona - Publicado el

3 min lectura

El que va néixer com un somni entre amics, nits de festa i partides de dominó en un terrat, s’ha consolidat cinc anys més tard com un dels referents gastronòmics més singulars del barri de Sant Antoni. El restaurant Maleducat celebra el seu cinquè aniversari amb la mirada posada en la seva pròxima aventura gastronòmica a l’Eixample.

LA HISTÒRIA

La història de Maleducat arranca en plena joventut del Víctor, l’Ignasi i el Marc, tres amics amb una visió clara: obrir un restaurant sense pretensions, però amb molta ànima. “Volíem muntar un lloc per compartir amb la nostra gent propera, segons els nostres ideals i forma de vida. Una bodega moderna, propera i saborosa”, expliquen.

Durant el confinament, mentre compartien casa i cuina, van començar a donar forma al que més tard seria la identitat del restaurant. Receptes, errors, encerts i moltes converses nocturnes van resultar en una carta original i honesta, on plats com la croqueta de pernil ibèric i els porros temperats segueixen avui tan vigents com en el primer servei.

Durant el confinament, mentre compartien casa i cuina, van començar a donar forma al que més tard seria la identitat del restaurant.

Durant el confinament, mentre compartien casa i cuina, van començar a donar forma al que més tard seria la identitat del restaurant.

UNS INICIS COMPLICATS

Els inicis no van ser del tot fàcils. La pandèmia va condicionar el primer any i els va portar a adaptar-se amb el menjar per emportar i a donar un enfoc més estructurat al que fins aleshores havia estat només una afició. El gran punt d’inflexió va arribar quan van decidir fer un salt gastronòmic: deixar enrere el celler per abraçar el concepte bistronòmic. Noves vaixelles, carta renovada, més referències de vi i un equip més sòlid van fer que Maleducat es guanyés un lloc en mitjans com La Vanguardia, el canal de YouTube ‘TopJaw’ o la docusèrie australiana Hungry for More.

Hem entès que connectar amb les persones i generar emocions és el més important

Avui, Maleducat presumeix d’una carta amb més de 120 referències de vi, un tiquet mitjà de 55-60 euros i un equip consolidat. Així i tot, l’ànima del projecte segueix intacta: fer sentir als comensals com a casa, amb plats honestos i una experiència emocionalment propera.

“La gestió de l’equip, aprendre a prendre decisions que no sempre agraden a tots, o mantenir l’enfocament a llarg termini han sigut grans aprenentatges. Però, sobre tot, hem entès que connectar amb les persones i generar emocions és el més important”, reflexiona el Víctor.

Maleducat presumeix d’una carta amb més de 120 referències de vi, un tiquet mitjà de 55-60 euros i un equip consolidat.

Maleducat presumeix d’una carta amb més de 120 referències de vi, un tiquet mitjà de 55-60 euros i un equip consolidat.

Per celebrar aquest cinquè aniversari, l’equip brindarà amb una gran notícia: l’obertura d’un nou restaurant a Barcelona, el Casa Fiero. Aquest cop, amb un concepte més flexible, familiar i pensat per ser freqüentat amb regularitat.

Serà una proposta on la brasa tindrà un paper protagonista, amb elaboracions més senzilles, menys avantguardistes i enfocades a realçar la qualitat del producte. “Serà més professional des del minut u, però sense perdre aquell esperit que ens caracteritza. Volem que la gent vingui, gaudeixi i vulgui tornar”, avancen.

Als fogons, el xef Victor Ródenas, amb una sòlida trajectòria en alta cuina, plasma el seu segell personal desvergonyit amb plats que combinen tradició i creativitat, destacant ingredients locals i de proximitat de primera qualitat. Des d'ostres i bocins com la coca de cru de calamar fins a creacions innovadores com l'arròs sec amb gamba vermella de Palamós o el pit d'ànec Canetón. Tot plegat una delícia.

Escucha en directo

En Directo COPE BARCELONA

COPE BARCELONA

Programas

Último boletín

13:00H | 28 JUN 2025 | BOLETÍN

Boletines COPE
Tracking