DESCONNEXIÓ LOCAL

El Mirall presenta la Llar Enric d’Ossó i entra en una nova campanya de ‘40 Dies per la Vida’

Hi intervenen Catalina González Keutchen, directora de la fundació vinculada a les teresianes, i Isabel de Puig i Mikel Audicana, dels grups de pregària per la fi de l’avortament

El Mirall
00:00

Ignasi Miranda

Publicado el

6 min lectura

Ignasi Miranda / Montse Roset

El programa ‘El Mirall’ de COPE Catalunya (783 AM, Ona Mitja) ha parlat aquest divendres 4 d’octubre de la Llar Enric d’Ossó, que ha organitzat per al dijous 10 d’octubre una trobada informativa solidària al Col·legi d’Advocats de Barcelona a les 19.00h, i d’una nova campanya de ’40 Dies per la Vida’ a Barcelona. Ha estat en una taula de testimonis amb la participació de la religiosa teresiana Catalina González Keutchen, directora de la Fundació Llar Enric d’Ossó, i Isabel de Puig i Mikel Audicana, membres de l’equip de ’40 Dies per la Vida’ a Barcelona. Catalina González ha definit la llar com “un projecte educatiu, d’acompanyament a joves que havien estat tutelats, cadascú amb la seva història, i han de sortir del lloc on vivien i queden sovint al carrer”. Ha afegit que “no són moltes les entitats d’inspiració religiosa que ofereixen aquest servei, en què es vol acompanyar la persona perquè pugui adquirir totes les habilitats per tenir després una vida emancipada amb tota la dignitat”.

La religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús ha reconegut que “els 21 anys d’edat, el màxim per ser acollits, és una edat curta”. Ha explicat igualment que la Llar Enric d’Ossó “té tres pisos amb un equip que supervisa l’etapa dels nois i que està format per 4 laics” i ella mateixa. González Keutchen ha comentat que “aquests joves són acompanyats i aprenen a veure que determinats hàbits, com ara la neteja o altres, s’aprenen veient altres que els tenen”. Aquesta obra, nascuda el 2007, “s’ha constituït com una fundació, en què la majoria de patrons són laics dins un enriquiment que té com a mostra aquesta jornada del 10 d’octubre, en què es veurà que la Companyia de Santa Teresa no pot fer les coses sola”, ha afirmat Catalina González. En aquesta línia, ha afegit que “les 11 places dels tres pisos arriben per un conveni amb la Generalitat, i ara s’està intentant ampliar i créixer perquè els nois puguin seguir acollits més enllà dels 21 anys”.

Catalina González ha dit que “la seu de la llar és a la Zona Franca, però els pisos es troben a l’Hospitalet, un al costat d’una comunitat teresiana i els altres dos també molt a prop”. Es tracta, segons la religiosa, de “crear xarxes de relacions amb gent que està en la mateixa situació que els nois, per donar més oportunitats perquè tirin endavant”. Ha invitat els interessats a participar en Jornada Solidària. La trobada, al Col·legi d’Advocats de Barcelona el dijous 10 d’octubre a les 7 de la tarda, tindrà una presentació, la projecció d’un vídeo i una taula rodona. “Ens acompanyarà també la síndica de Greuges, i pot ser molt interessant”, ha dit la teresiana. Finalment ha destacat que “hi ha molt de dolor” i que, per tant, “el gran repte és acompanyar les persones” en una etapa molt important de la vida.

Del 25 de setembre al 3 de novembre, pregàries al carrer

A la segona part del col·loqui, Mikel Audicana ha recordat que “40 Dies és un moviment de pregària, dejuni i testimoni davant de centres on es practiquen avortaments, per pregar per les ànimes dels qui practiquen els avortaments o en són víctimes”. Isabel de Puig ha dit que “la campanya, nascuda als Estats Units, es va anar escampant per tot el món perquè tothom pregui els mateixos dies des de diferents llocs”. Ha recordat que “els tres centres davant dels quals es prega són: un al carrer Anglí, un altre al carrer Aragó i un tercer també a Sarrià, a prop del d’Anglí”. De Puig ha comentat, a més, que “la campanya comença amb una missa d’inici, a l’església de Sant Vicenç de Sarrià, on també es farà una adoració nocturna la matinada de l’1 de novembre i l’Eucaristia final el 3”. Igualment ha destacat “la participació d’altres entitats defensores de la vida, com ara el Projecte Raquel, que treballa sobre el trauma posterior a l’avortament, del qual ningú no en parla”.

En un altre moment, Mikel Audicana ha explicat que “durant 40 dies es cobreixen 12 hores diàries per torns de pregària”. Per la seva banda, Isabel de Puig ha apuntat que “sovint és malentesa la tasca de la campanya, ja que no es té present que s’ofereix tota l’ajuda que les dones que volen avortar puguin necessitar per tenir el seu nadó i seguir endavant amb l’embaràs”. La responsable de projecte ha conclòs que “avortar és assassinar, tot i que els poders polítics de vegades intenten que no es faci”. També ha recordat que els participants en ’40 dies per la Vida’ “no són activistes ni tenen eslògans polítics, sinó que simplement volen pregar”. Audicana, a més, ha aclarit que els grups que preguen “són molt disciplinats, fins al punt que es demana als qui no tenen una bona actitud que abandonin la campanya”. De Puig ha dit que “cadascú prega com vol, amb un devocionari i altres propostes, però sobretot es resa el Rosari, pregària senzilla per a la qual no cal ser doctors en Teologia”.

Isabel de Puig ha subratllat que, “després de les últimes dades d’increments d’avortaments en un any especialment a Catalunya, s’enforteixen els moments extraordinaris de la campanya, amb dues misses el 13 d’octubre”, a les 19.00h a la parròquia de la Miraculosa (carrer Consell de Cent, 110) i a la de Sant Gregori Taumaturg a les 20.00h.

Reflexió i actualitat

Aquesta edició del programa ‘El Mirall’ ha començat amb una reflexió sobre la celebració diocesana de la Jornada Mundial del Migrant i el Refugiat diumenge 29 de setembre a la parròquia de Sant Sebastià de Verdum i a la de Santa Maria de Roquetes, a Barcelona, on va haver-hi gran participació de persones de diverses nacionalitats. Després de la taula de testimonis i ja en els instants finals, hem compartit la cançó 'Somos una familia', amb la qual el grup Kairoi ens presenta la seva imatge d'una família, tema molt present a la Paraula de Déu d'aquest diumenge XXVII durant l'any:

https://www.youtube.com/watch?v=J2K739hpe7M

Igualment hem compartit uns apunts d'actualitat sobre aquestes notícies: un taller de lectura sobre Hildegarda de Bingen organitzat per la Fundació Joan Maragall entre octubre i març, l'obertura de la segona convocatòria del Fons d'Acció Social del Temple de la Sagrada Família de Barcelona i una convocatòria del Secretariat Interdiocesà per a l'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya a tots els mestres i professors catòlics per viure el Jubileu a Roma els dies 1 i 2 de març de 2025. Tot això i una mica més ha completat el programa en una nova edició del Mirall, com sempre els divendres a les 13.33 hores a COPE Catalunya i Andorra (783 AM, Ona Mitja).

Temas relacionados

Programas

Último boletín

10:00H | 21 DIC 2024 | BOLETÍN