12 març 2019

Es preveu un augment de les al.lèrgies al pol.len a Catalunya

00:00

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

En aquestes dates de l'any són moltes les persones que es veuen afectades per diferents tipus d'al.lèrgies al pol.len.

Des d'Herrera a Cope Catalunya i Andorra hem volgut parlar amb la Jordina Belmonte, investigadora de l'Institut de Ciència i tecnologia ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ens ha explicat que les possibles pluges que poden caure a Catalunya els propers dies poden significar un alleujament momentani per les persones alèrgiques, sobretot si aquesta pluja cau durant les hores de Sol.

El Xiprer, el plàtan o el pi son en gran part els “culpables” del malestar i les reaccions alèrgiques que a la primavera pateixen cada vegada més persones.

Les temperatures que estem tenint les darreres setmanes, més altes de les que seríen normals per l'época, i l'alta concentració atmosfèrica de partícules de diòxid de carboni, son altres factors que juguen en contra de les persones alèrgiques.

La Jordina avisa: “Després de tota la pluja que va caure fa uns mesos, els arbres tenen molta energia, estan fabricant gran quantitat de flors, i per tant de pol.len. El problema pot ser que moltes persones que fins ara mai havien arribat a tenir al.lèrgia, acabin patint-la, ja que l'augment de les concentracions de pol.len pugui fer que el seu cos reaccioni.

Tal i com ens explica la Jordina, la pol.linització és imprescindible per la vida de la natura, i no podem treure les plantes de les ciutats perquè la qualitat de l'aire disminuiria sensiblement.

“El missatge que volem donar als responsables dels temes de jardineria de les ciutats, és que intentin que tot el que es planta als carrers generi la mínima quantitat de pol.len possible”.