PROGRAMES
Herrera a COPE Catalunya i Andorra
Programa del 08 de juny del 2022.
Madrid - Publicado el - Actualizado
1 min lectura
Avui hem tractat els següents temes:
-Quin balanç es pot fer de l'alliberament de l'AP-7?
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, justifica la petició a l'Estat per tal que redueixi la velocitat màxima a l'AP-7, de 120 km/h a 110 km/h, davant l'incompliment de la distància de seguretat per part dels conductors.
Lamiel explica que la majoria de sinistres en aquesta via (55%) són per encalç –impacte per darrere– i que, per tant, reduint la velocitat màxima s'afavoriria també una reducció de la sinistralitat: "Passar de 120 km/h a 110 km/h representa reduir de 100 metres a 75 metres la distància de seguretat. Per tant, es guanyen 25 metres de seguretat".
En una observació recent del Servei Català de Trànsit a l'AP-7, al seu pas per Santa Perpètua de Mogoda, es va determinar que el 70% de les motos que circulen pel carril del mig no respecten la distància de seguretat. Tampoc ho fan el 65% dels turismes ni el 37% dels vehicles pesants.
-Com marquen el teu pis els lladres?
Parlarem de l'actualitat policial amb la portaveu sindicat SAP-FEPOL de Mossos d'esquadra, Imma Viudes
Els mètodes van canviant i tots els cossos policials van publicant de tant en tant algunes mesures de prevenció i expliquen com són aquests nous mètodes. Per exemple estan col·locant uns marcadors a les portes que són com uns fills imperceptibles de cola. Sobretot, quan entrem els pisos hem de mirar si hi ha aquestes restes de cola o si cau a terra alguna
, com pot ser una petita peça de plàstic. Normalment, el que fan és posar aquests marcadors per saber quant temps passa des que marxem fins que tornem a entrar. Tots els cossos policials han advertit a través de les xarxes socials d'aquest mètode que estan utilitzant per saber si estem una l'habitatge o quant triguem a tornar.