SALUT
Quan s'acaba una pandèmia?
Dinamarca posa fi a la majoria de restriccions. I no només això, sinó que també ha decretat la fi de la pandèmia.
Madrid - Publicado el - Actualizado
1 min lectura
Demà dijous hi haurà canvis importants, ja no serà obligatori l'ús de la mascareta a exteriors i els nens tampoc l'hauran de portar a l'hora del pati. Recordem que també obre l'oci nocturn reobre sense límit d'horaris i aforament, però en aquest cas sí que serà obligatori l'ús de la mascareta en interiors. Països com Dinamarca han decretat el fi de la pandèmia. Parlarem d'aquesta situació amb el doctor
investigador
i professor de ciències de la salut de la UOC.
Hi ha diferents maneres de veure-ho, en primer lloc, una pandèmia vol dir una malaltia infecciosa que està estesa pel planeta en un territori molt ampli, per tant, el fi de la pandèmia hauria de ser una cosa global.
Cada país pot proclamar el fi de la pandèmia en el sentit que el virus ja no està circulant amb la violència com fins ara, en el cas de Dinamarca ho està fent independentment dels resultats de contagis, en aquest moment segueix alt, estem per sobre del que teníem l'any passat.
Sí que és cert que el patró que es fa servir ara és que aquesta incidència no correspon a la mortalitat que teníem abans per què evidentment amb les vacunes hem aconseguit que els ingressos i la mortalitat sigui 20 vegades menor, per tant, fins a cert punt podem assumir una xifra de mortalitat controlable. Encara tenim casos de covid persistent què continuen sent importants, hi ha un número molt elevat.
Crec que és un doble avantatge perquè dintre de la desgràcia d'aquesta onada la part positiva de tot això és que estem adquirint immunitat de manera natural. Les persones que s'han infectat per l'òmicron és molt possible que siguin resistents a una altra reinfecció.