Caixers

Barcelona tindrà 161 caixers automàtics nous en mercats, quioscos i al metro

L'objectiu és que sobretot la gent gran tingui accés a diners en efectiu al seu barri

00:00

Barcelona tindrà 161 caixers automàtics nous en mercats, quioscos i al metro

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

La iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona per pal·liar la falta de caixers automàtics als barris. Aquest any, n'hi haurà 161 de nous per garantir l'accés als diners en efectiu, sobretot, a la gent gran.

El pla de desplegament dels nous terminals inclou la instal·lació de caixers en quatre mercats municipals: els del Besòs, Sants, Llibertat i Sant Antoni.

A més, Transports Metropolitans de Barcelona garantirà 11 caixers nous a les estacions de metro de Sant Andreu, Mercat Nou, Pompeu Fabra, Canyelles, Roquetes, Alfons X, Trinitat Nova, Ernest Lluch, Vall d'Hebron, Coll Teixonera i Cornellà Centre, que se sumaran als 21 ja existents.

El pla també preveu instal·lar 125 terminals en quioscos gràcies a un conveni amb l'Associació de Professionals de Venedors de Premsa de Barcelona i l'empresa Urban Service Point.

L'Ajuntament ha explicat que no es destinaran diners públics a aquesta iniciativa i que s'ha fet en conveni amb entitats bancàries i les associacions de transport i premsa.

Barcelona perd el 40% de caixers en 4 anys

Segons l'Ajuntament de Barcelona, la capital catalana ha perdut un 40% dels caixers automàtics a la via pública en quatre anys. Dels 1.214 el 2018 s'ha passat als 717 el 2022.

Per tant, la mesura vol donar accés a la ciutadania als diners en metàl·lic davant del tancament de caixers i oficines bancàries durant els darrers anys.

Programas

LO MÁS ESCUCHADO

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN