ALIMENTACIÓ

Dia mundial de l'ou. Un històric súper aliment

Parlem de les propietats de l'ou amb la directora de la Federació Avícola Catalana.

00:00

Dia mundial de l'ou. Un històric súper aliment

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Per si no ho sabieu, hi ha un dia mundial de l'ou. L'Anna Toda és la directora de la Federació Avícola Catalana, i avui ha passat per La Linterna Catalunya per parlar del tema. "El dia mundial de l'ou es celebra des de l'any 1996, i sempre té lloc el segon divendres d'octubre".

Aprofitant aquesta celebració, volem parlar de les moltes propietats que té l'ou ,que l'Anna coneix bé: "L'ou és un super aliment. És el super aliment que tots tenim a la cuina, però potser no sabem ben bé quines són les seves propietats."

És un element molt proteic. "Són proteïnes de molt alta qualitat, és a dir, que té tots els aminoàcids essencials que el cos humà no pot fabricar, i a més és una proteïna altament digestible". Afirma Toda.

Els catalans consumim 76 milions de dotzenes d'ous a l'any, que, tot i semblar una xifra molt alta està per sota d'altres països, com els Estats Units, on, tal i com ens diu l'Anna "allà fins i tot esmorcen ous. Per persona i any a Catalunya estem al voltant dels 130 ous a l'any, als Estats Units estan molt per damunt dels 200".

Li preguntem si es bo menjar molts ous: "Els aliments no són bons ni dolents en si mateixos, han d'estar en una dieta equilibrada. En general una persona sana pot prendre un i fins i tot dos ous al dia. A més és un gran aliat dietètic. Per aquelles persones que volen reduir pes, l'os té un efecte saciant important. Hi han estudis que diuen que està bé menjar-lo pel matí, perquè així ja no tens gana en una estona ben llarga."

L'Anna també tira pel terra la creença de que els ous van molt units a tenir el colesterol alt, "cada cop hi ha menys gent que pensi això, i de fet està demostrat que hi ha molts aliments que fan pujar molt més el colesterol que els ous que, tot i ser cert que tenen, especialment al rovell, el colesterol de l'ou és l'anomenat colesterol bo". conclou la director de la Federació Avícola Catalana.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

18:00H | 10 OCT 2024 | BOLETÍN