MENJADORS ESCOLARS

Menjadors escolars més sans i sostenibles

El projecte Menjadors més sans i sostenibles és una iniciativa de lAjuntament de Barcelona i lAgència de Salut Pública de Barcelona

00:00

Menjadors escolars més sans i sostenibles

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

El projecte Menjadors més sans i sostenibles és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa. Per això, proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal, i promou productes de proximitat i de temporada. La proposta també vol incorporar més amanida en la guarnició i fruita fresca en les postres, i insisteix en la importància d’utilitzar oli d’oliva per amanir i cuinar, així com en oferir productes integrals. L’Equip de Salut Comunitària de l’ASPB proporciona assessorament i formació per la implementació del projecte a les escoles.

Les escoles, i en particular els menjadors escolars, juguen un rol important en l’alimentació d’infants i adolescents, no només garantint-los accés a una alimentació saludable i sostenible, sinó com una eina d’aprenentatge i formació, i com a nexe d’unió de tota la comunitat educativa: professionals, alumnat i famílies.

Així, el motiu per promoure aquestes noves dietes és triple:

L’objectiu, en definitiva, és promoure un model d’alimentació més saludable i sostenible que tingui cura de la salut de les persones, dels territoris i del planeta a la vegada.

Programas

Último boletín

13:00H | 06 OCT 2024 | BOLETÍN