HABITATGE

Alarma per l'agreujament del problema de l'habitatge a Catalunya

El percentatge de lloguer social és inferior al 2% al nostre país, quan altres països a Europa és del 15 i fins i tot del 20%.

00:00

Alarma per l'agreujament del problema de l'habitatge a Catalunya

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

, la gent té una gran expectativa per com serà, de fet,

ha fet una crida per aconseguir més d'habitatges a famílies vulnerables i la idea seria disposar d'unes

A més a més, està previst que el banc central europeu torni a

És un

estructural, tenim un dèficit d'Habitatge de lloguer social històric a Catalunya, el percentatge de lloguer social és inferior al 2% quan altres països a Europa és del 15 i fins i tot del 20%.

Pensem que aquesta llei té tot el sentit, és a dir, d'alguna manera ens dona eines, però ni molt menys serà la solució, ja que és una combinació de diferents instruments i hi ha un fonamental per nosaltres i fa temps que estem reclamant i es tracta del tema pressupostari, tenim un nivell d'inversió en habitatge molt baix del 0,1 del PIB quan altres països estan a 6 o 10 vegades més. La solució és pressupostària a part que es puguin aprovar normes perquè hi hagi més l'habitatge.

- En aquesta època tot està més car, a prop d'un 20% més.

Durant l'any 2022 arran de la guerra d'Ucraïna i també per altres motius com la pandèmia, els costos dels materials de construcció s'han incrementat en un any entre un 20 i un 30% i això fa que molts projectes d'obra nova i de rehabilitació tinguin ara mateix una situació molt complicada. També aquest últim any ha incrementat els tipus d'interès, estàvem amb un Euríbor negatiu i ara ja estem a sobre del 3% i això fa que molts préstecs es multipliquin el doble, per tant, tota aquesta situació encara dificulta més l'habitatge.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

11:00H | 23 SEP 2024 | BOLETÍN