SALUT MENTAL

Com s'ajuda als infants a gestionar traumes?

És rellevant ser una figura de suport per al nen i proporcionar eines efectives per ajudar-lo a recuperar-se i a superar les seves pors.

00:00

Com s'ajuda als infants a gestionar traumes?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

L'ajuda a superar traumes és una tasca important per al benestar emocional i psicològic dels nens. Els traumes poden ser el resultat de molts esdeveniments, com ara accidents, maltractaments, abusos o situacions de crisis.

Els seus efectes poden durar anys i afectar negativament la vida dels nens i les seves relacions futures.

A continuació es presenten algunes maneres d'ajudar els nens a superar els traumes:

-Oferir suport emocional: és rellevant ser una figura de suport per al nen, escoltar-lo i permetre-li expressar les seves emocions. Això el farà sentir compres i comprensible.

-Fomentar la seguretat: proporcionar un ambient segur i establert per al nen ajudarà a alleujar les seves pors i a recuperar la seva confiança.

-Ser un bon comunicador: és rellevant ser un bon comunicador i explicar al nen la situació en una manera que ell pugui entendre. Això ajudarà a reduir les seves pors i incerteses.

-Ajudar-lo a expressar les seves emocions: oferir al nen eines per expressar les seves emocions, com ara dibuixar o escriure, pot ser molt efectiu en la seva recuperació.

-Fer-lo sentir valorat: fer el nen sentir valorat i apreciat és rellevant per a la seva autoestima i confiança.

-Proporcionar teràpia: si és necessari, proporcionar teràpia al nen ajudarà a travessar els traumes i a recuperar-se completament.

Fomentar les activitats positives: fomentar les activitats positives, com ara jocs, esport o hobbies, pot ajudar el nen a distreure's i a recuperar la seva autoestima.

En conclusió, ajudar els nens a superar els traumes requereix temps, paciència i suport emocional. És rellevant ser una figura de suport per al nen i proporcionar eines efectives per ajudar-lo a recuperar-se i a superar les seves pors. Si és necessari, la teràpia també pot ser una eina molt útil per a la recuperació del nen.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

11:00H | 23 SEP 2024 | BOLETÍN