ECONOMIA

Com tributen a Hisenda el premis de la loteria?

Els premis inferiors a 40.000 euros no pagaran impostos

00:00

Com tributen a Hisenda el premis de la loteria?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

En el programa d'avui parlarem sobre la tributació del lot de Nadal des del punt de vista de les empreses i que han de tenir en compte les persones que guanyin un dels premis del sorteig de la loteria nacional. Parlarem amb el professor de dret tributari de la universitat d'Abat Oliba

,

En principi sí el premi és fins als 3000 euros, es pot anar a la seu de la loteria a cobrar-lo i si no s'ha d'anar a una entitat financera. Sobre el tema de la tributació, el que et donen ja és el net

et tocaria del premi, per tant, després no els de fer cap formulari per ingressar a hisenda perquè ja et fan la retenció corresponent.

No, ni tan sols s'ha d'incloure. Això no tributava fins a l'any 2012 i el 2013 amb la reforma de Montoro (de la crisi econòmica) es va ficar una tributació del 20%, però sempre fora de la declaració d'hisenda i, per tant, ja cobres net. Hi ha una part que està exempta, va començar amb un import molt petit i ara fins a 40.000 euros estan exempts de tributació. A partir d'aquest import ja es paga el 20%.

-

Evidentment i també tributa l'impost de patrimoni si compleixes els requisits.

Això depèn de la classe de persona o inversor que siguis,

suposa que facis el que facis el que són els rendiments posteriors, tributaran. La principal gràcia dels premis de loteria nacional i de les comunitats autònomes, és que abans estaven exempts i ara només tributen el 20% i això és molt diferent d'altres premis com per exemple els televisius, pràcticament la meitat s'ho emporta hisenda.