SOCIOCULTURA

Els beneficis psicològics de les visites de grups d'escolars a residències de gent gran

Les visites de grups escolars connecten als majors amb l'entorn i els permeten compartir vivències enriquidores entre generacions.

00:00

Els beneficis psicològics de les visites de grups d'escolars a residències de gent gran

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Superada la pitjor etapa de la pandèmia, la residència d'ancians Residencial Ronda de Dalt recupera una de les seves tradicions més especials: les visites de grups d'escolars. Serà avui dimecres 27 d'abril i permetrà als majors gaudir d'una de les experiències que en major mesura els ajuda a connectar amb l'entorn.

Per als nens, que procedeixen del cicle de Primària a l'escola Palcam, és també una excel·lent oportunitat per a establir un diàleg enriquidor entre generacions. Enguany, coincidint amb la proximitat de la Diada del passat Sant Jordi, els portaran roses als ancians.

La reactivació d'aquestes visites constitueix un pas més en el camí cap a la normalització de la vida en les residències. L'etapa pandèmica va representar un dur cop per a les persones majors. I encara que en el cas de Residencial Ronda de Dalt la crisi sanitària es va saldar de manera molt positiva – no va caldre lamentar cap víctima -, la veritat és que durant un llarg període de temps es van veure privades de les visites dels seus familiars i, de forma molt especial, dels nens.

Les visites dels menors no sols marquen una fita de gran càrrega simbòlica en la reculada de la pandèmia, sinó que són un element clau per a la connexió dels ancians amb el seu entorn més immediat.

“La relació intergeneracional és beneficiosa per a totes dues parts, ja que cadascuna aporta coneixement i benestar a l'altra. A més, el sentiment de cura i responsabilitat que genera en les persones majors és molt beneficiosa per a aquestes últimes”, precisen des de la direcció del centre.

A Migdia a COPE Catalunya hem

A més de la infància, la metodologia de connectors del centre identifica altres 4 elements clau: els animals, la naturalesa, el sentiment d'utilitat i, finalment, el binomi art i noves tecnologies.

De manera preventiva, les visites es continuen duent a terme amb les habituals mesures de seguretat, com l'ús de màscara. Addicionalment, s'eviten els grups multitudinaris amb la finalitat de facilitar unes condicions òptimes i un retrobament progressiu.