CULTURA

Javier Santamarta acaba de publicar " Fake news del Imperio español"

L'escriptor recopila, explica i comenta amb humor alguns dels "embustos i mentides" més recurrents del nostre país.

00:00

Javier Santamarta acaba de publicar " Fake news del Imperio español"

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

S'acaba de publicar i avui es presenta a Barcelona

el seu autor és

Això que sembla tan modern que ara li diem

, ja prové de fa segles i no deixa de ser publicitat que es fa contra el que té més poder o el que mana en un imperi. El més curiós de tot és que aquesta mena de propaganda, al cap i a la fi, l'hem anat assumint com a nostra i finalment som els mateixos espanyols els majors consumidors.

Hi ha moltíssimes, però hi ha una que és molt curiosa i què tracta sobre la famosa inquisició espanyola. Com tots sabem, el parlament de Catalunya estava parlant sobre la crema de bruixes i precisament al nostre país és on menys o quasi mai va succeir, és més la mateixa inquisició

considerar que era absurd i l'inquisidor d'aquell moment va estudiar un cas on van morir sis persones a Logronyo i des del 1614 va quedar prohibit el nostre país.

Doncs ara mateix estic pensant a escriure el segon llibre que complementi el primer. Tinc moltíssimes notícies falses per crear un segon llibre. En el primer, totes les notícies tenen les seves referències perquè ningú pensi que m'ho invento. També a cada capítol poso una biografia perquè la gent tingui curiositat en conèixer una miqueta més la història.

La història d'Espanya és molt complexa. Tota l'època de l'Edat mitjana i els regnes peninsulars té una gran complexitat, que després s'ajunta i és quan es converteix en una història mundial.

Programas

Último boletín

10:00H | 26 OCT 2024 | BOLETÍN