APP DE SALUT

Metgesses de família desenvolupen la primera APP que fa promoció i prevenció en salut

L 'App Prevent Go ja es pot descarregar per a Androit i Apple i té per objectiu oferir eines, informació, dades e infografia als usuaris per poder tenir autocura

00:00

Metgesses de família desenvolupen la primera APP que fa promoció i prevenció en salut

Redacción digital

Madrid - Publicado el

2 min lectura

Per Yolanda Herreros i Cinta Estrada, metgesses de família i comunitària i sòcies de CAMFiC “els temes que hem desenvolupat actualment a la APP són els que tenen més importància per prevenir malalties cròniques i malalties no transmissibles. El consum de tabac, la inactivitat física, el consum nociu d’alcohol i les dietes poc saludables augmenten el risc de morir, per això és fonamental la seva prevenció i per aquest motiu hem decidit donar prioritat a aquests temes proporcionant eines a la ciutadania”.

L'

consta de

.

L’estructura canvia segons la patologia, si comencem per la pressió arterial, l’

permet

. En cas que les xifres siguin elevades et recomana que realitzes una Auto-Mesura Pressió Arterial (AMPA), i si les xifres són molt elevades t’aconsella que siguis visitat d’urgència.

A l’apartat d’hàbits alimentaris l’usuari accedeix a una enquesta per conèixer si la seva alimentació és saludable, si no és així dona recomanacions per fer canvis.

Respecte a l’activitat física s’accedeix a un test per conèixer el grau d’activitat física i millorar-ho si no és adequat. Un altre dels aspectes que es valora és el sedentarisme.

En l’apartat de Colesterol, l’

permet

. També permet calcular l’IMC, que també és pot enregistrar gràficament i obtenir informació sobre el pes adequat.

Tant en l’àmbit del consum de tabac com d’alcohol,

Els usuaris poden accedir a una calculadora de consum d’alcohol i conèixer si estan fent un consum de risc.

La diabetis junt amb la hipertensió tenen una alta prevalença. Tenir un control correcte d’aquestes dues patologies és fonamental per prevenir complicacions, per això

A l’apartat vacunes està penjada informació sobre el calendari vacunal, els usuaris poden comparar amb el seu calendari vacunal si estan al dia de les vacunes i si els toca alguna per edat.

L’apartat del cribratge de càncer dona informació sobre els programes de cribratge poblacional de càncer mama, colon i cèrvix.

Els trastorns auditius i visuals són una causa important de discapacitat, més en gent gran. A

també dona informació sobre acúfens, taps de cera o otitis, i en l’apartat visual, entre d’altres,

.

Les lesions no intencionades son un dels principals problemes de

pública. De fet, els accidents es produeixen en tots els grups d’edat i son la primera causa de mort en els menors de 45 anys, per això

Segons expliquen les metgesses i sòcies de CAMFiC, Yolanda Herreros i Cinta Estrada,

,

i

De moment l’objectiu de l’

és proporcionar eines i documentació en prevenció primària i en alguna malaltia crònica concreta con la Diabetis Mellitus.

L’

ha estat desenvolupada amb l’enginyer Jaume Guillem i neix d’un conveni entre la Fundació Letamendi i la CAMFiC I té per objectiu oferir eines, informació, dades e infografia als usuaris per poder tenir autocura i prevenir malalt

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 22 OCT 2024 | BOLETÍN