PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 02 de setembre del 2021.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui hem parlat dels següents temes:

-Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat per compartir pis

Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat per compartir pis. Així ho indica un informe publicat aquest dijous pel portal pisos.com, que situa el preu mitjà d'una habitació a la capital catalana en els 442,4 euros al mes, superant altres capitals de província com Sant Sebastià (425,02 euros al mes) i Madrid (414,36 euros al mes).

Al conjunt de l'Estat, el cost mitjà de compartir pis és de 267,79 euros al mes, gairebé dos euros menys respecte al 2020. Segons l'estudi, Barcelona i Madrid aglutinen el 35,3% de l'oferta i la demanda a l'Estat. Per altra banda, el grup de població més habituat a compartir pis és aquell format pels joves d'entre 18 i 25 anys (un 51% del total), seguit de l'interval d'entre 26 i 35 anys (30%).

-L'aiguat d'Alcanar no s'havia previst meteorològicament

Ajuts econòmics directes a fons perdut de les administracions superiors, que es vehiculin de forma ràpida, sobre unes bases clares i acordades. Aquesta és la demanda que els alcaldes del Montsià afectats pels aiguats han posat aquest dijous sobre la taula del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per poder començar a recuperar els seus municipis dels danys causats per les pluges d'aquest dimecres.

-Les usuàries del servei de bany assistit a les platges de Barcelona continuen denunciant problemes

Durant l’estiu de l’any passat, la Sindicatura de Greuges de Barcelona va rebre diverses queixes que denunciaven les dificultats amb què es troben les persones amb diversitat funcional que volen banyar-se a la costa barcelonina.

Avui, a Migdia a COPE Catalunya, em parlat del tema amb la síndica de greuges de Barcelona, Mª Assumpció Vilà. Les persones promotores de les queixes formen part de la Comissió de platges per a persones amb diversitat funcional i van reportar els problemes que estan patint enguany en relació amb el servei de bany assistit.

Posteriorment, aquesta queixa dels usuaris i usuàries va ampliar-se per l’aplicació del nou Plec de clàusules tècniques del nou contracte del servei de platges accessibles i suport al bany a persones amb discapacitat a les platges de la ciutat de Barcelona, la licitació del qual es va publicar en data 9 de març de 2021. La Comissió considera que aquest plec no incorpora les demandes i problemes treballades des del grup de persones amb diversitat funcional.

-Plutó, un misteriós planeta més petit que la Lluna

Plutó, designat (134340) Pluto, és un planeta nan del sistema solar situat a continuació de l'òrbita de Neptú. El seu nom es deu al déu mitològic romà Plutó (Hades segons la mitologia grega).

Avui hem parlat d'aquest planeta amb l'astrònom de l'observatori Fabra de Barcelona, Antonio Bernal.

En l'Assemblea General de la Unió Astronòmica Internacional celebrada a Praga el 24 d'agost de 2006 es va crear una nova categoria anomenada plutoide, en la qual s'inclou a Plutó.

És també el prototip d'una categoria d'objectes transneptunians denominada plutinos. Plutó posseeix una òrbita excèntrica i altament inclinada respecte a l'eclíptica, que recorre acostant-se en la seva periheli fins a l'interior de l'òrbita de Neptú.

Així mateix posseeix també cinc satèl·lits: Caront, Nix, Hidra, Cèrber i Estigia,34 els quals són cossos celestes que comparteixen aquesta mateixa categoria.

Programas

Último boletín

02:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN