PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 03 de setembre del 2021.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Exposició a Barcelona dels quaranta anys d'Indiana Jones

Si ets seguidor o t'agraden les pel·lícules d'Indiana Jones has de visitar un comerç del barri de Sant Andreu , a Barcelona. És la botiga de marxandatge Gokuraku (paradís, en japonès), dedicada a tota mena de material relacionat amb el animi, les pel·lícules i els còmics.

La mostra dedicada a Indiana Jones té el seu origen en una iniciativa del Museu Arqueològic de Catalunya l'any 2016 que, després d'exhibir-se en el seu espai durant diversos mesos, es va passejar amb èxit per altres ciutats i ara ha tornat a les mans del col·leccionista que ha reunit aquests petits tresors.

-“Al setembre l'atur podria baixar en un total de 3,34 milions d'aturats en finalitzar el mes"

Els sindicats han alertat aquest dijous que el mercat de treball a Catalunya encara presenta un fort component estacional i han subratllat que els nivells d'atur continuen per sobre els volums previs a l'esclat de la pandèmia.

Coincidint amb la publicació de les dades d'atur registrat corresponent al mes d'agost, Comissions Obreres (CCOO) ha destacat que, malgrat una "lleugera millora" de l'ocupació i la dinàmica econòmica, encara hi ha més de 390.000 persones desocupades a Catalunya.

En un comunicat, el sindicat també ha remarcat que la crisi econòmica provocada per la covid-19 afecta en major mesura a les dones que als homes i denúncia "l'abús" de la contractació temporal.

Segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social, les dones representen gairebé el 58% del total de persones aturades a Catalunya.

Quant a la contractació, un 88% dels contractes que s'han signat a l'agost són temporals, un percentatge que CCOO considera "elevadíssim" i que posa de manifest "la inestabilitat laboral" que pateixen bona part dels treballadors al país.

-La Generalitat endureix les mesures a les residències de gent gran

La Coordinadora Residències 5+1 considera "absolutament il·legals" les mesures dels departaments de Salut i Drets Socials que van entrar en vigor dimarts passat. "És el món al revés, confinen a persones sanes vacunades, però deixen treballar a persones no vacunades, sembla que hagin decidit acabar amb els residents", lamenten en un comunicat.

Expliquen que els residents que hagin estat contactes estrets, tot i estar vacunats, s'han de traslladar a una zona groga i no poden rebre visites dels familiars ni fer sortides a l'exterior durant 14 dies. Per aquest motiu l'entitat anuncia que tornarà a presentar una denúncia davant la fiscalia superior de Catalunya de manera "immediata"

-El sector de l'oci nocturn en estat de desesperació

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat la decisió que ha pres aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha rebutjat les mesures cautelars per reobrir l'oci nocturn més enllà de les 00.30 h.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM.

Boadas, ha assegurat que el sector acatarà la decisió, però que en cap cas la comparteix, i afegeix que aquesta continuarà afavorint la celebració "generalitzada" de botellots i festes il·legals a tot Catalunya. "Només quedarà l'oci nocturn descontrolat", comenta. La patronal reconeix que se sent "decebuda" i es planteja recórrer a la resolució a través d'un recurs de reposició.

Programas

Último boletín

02:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN