PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 15 de novembre del 2021.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Quines són les tendències decoratives per aquest Nadal?

Mercabarna-flor ha presentat les últimes tendències en decoració per a aquest Nadal, enfront d'uns 2.000 floristes i decoradors de tota Espanya, en la 37 edició de les Mercademostracions.

La decoració de llars, avets i taules pren força per l'alegria de poder tornar a reunir les famílies i recuperar un Nadal normal. Destaquen tres tendències molt marcades en la decoració floral d'aquestes festes: la que recupera el Nadal més tradicional amb tocs innovadors, la Naturalista o Rústica i la Nòrdica o Escandinava.

La primera cerca energitzar i retornar la força al Nadal de sempre i les altres dues persegueixen més un efecte que transmeti calma i calidesa. S'utilitzen molt les garlandes en tota mena de decoració, elaborades amb materials naturals i clàssics amb tocs originals.

-El 80% dels pares amb fills que tenen trastorns de l'espectre autista, se senten sobrepassats

La Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha complert recentment un any des de la seva posada en marxa i l’efemèride ha coincidit amb l’atenció a les primeres cinquanta famílies, la totalitat de les quals han aconseguit importants avenços a nivell funcional i conductual, tal i com es desprèn de l’enquesta de valoració realitzada.

Liderada per la Dra. Amaia Hervás, cap del servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’HUMT i referent estatal i internacional en autisme, amb ella hem parlat a Migdia a COPE Catalunya (àudio), és la primera unitat d’aquestes característiques a l’Estat espanyol i té com a objectiu atendre i proporcionar tractament integral a tots aquells infants i adolescents amb autisme que no han respost a tractaments previs. Però també a les seves famílies, qui són part del projecte i participen del procés terapèutic.

-D'on ve l'expressió "salir con los pies por delante"?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Programas

Último boletín

02:00H | 27 OCT 2024 | BOLETÍN