PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 22 de desembre del 2021.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Com tributen a Hisenda el premis de la loteria?

En el programa d'avui parlarem sobre la tributació del lot de Nadal des del punt de vista de les empreses i que han de tenir en compte les persones que guanyin un dels premis del sorteig de la loteria nacional. Parlarem amb el professor de dret tributari de la universitat d'Abat Oliba CEU, Esaú Alarcon.

- Si a una persona li ha tocat algun premi de la loteria nacional, com ha de tributar-ho?

En principi sí el premi és fins als 3000 euros, es pot anar a la seu de la loteria a cobrar-lo i si no s'ha d'anar a una entitat financera. Sobre el tema de la tributació, el que et donen ja és el net del que et tocaria del premi, per tant, després no els de fer cap formulari per ingressar a hisenda perquè ja et fan la retenció corresponent.

- Amb la retenció feta s'ha de declarar a hisenda?

No, ni tan sols s'ha d'incloure. Això no tributava fins a l'any 2012 i el 2013 amb la reforma de Montoro (de la crisi econòmica) es va ficar una tributació del 20%, però sempre fora de la declaració d'hisenda i, per tant, ja cobres net. Hi ha una part que està exempta, va començar amb un import molt petit i ara fins a 40.000 euros estan exempts de tributació. A partir d'aquest import ja es paga el 20%.

-Els contagis disparats. S'ha tornat a improvisar?

Si observem els gràfics dels contagis, la corba puja de forma vertical. En poc temps la variant dominant serà òmicron, en aquest moment hi ha el triple de contagis tot i que hi ha una baixa incidència d'hospitalitzacions. Parlarem amb el secretari general de metges de Catalunya, Xavier Lleonart.

- Estem davant d'una explosió de contagis.

Si, ja fa quasi un mes que tenim aquestes notícies i realment aquesta nova variant està impactant més fort i, per tant, és molt sorprenent que triguem tant a prendre mesures.

- Sembla que no aprenem.

Gens ni mica o també pot ser que no es vulgui aprendre, és a dir, aquestes mesures que els volen implementar, les administracions no les volen emprendre i s'estima més actuar a mitges tintes com és el cas.